25 / 04 / 2024

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Peki altın fiyatları nasıl seyrediyor? Altındaki düşüş devam edecek mi?



ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Altının ons fiyatı 1722 dolar seviyesine çekilerek son 9 ayın en düşük seviyesini gördü. İç piyasadaysa gram altın 965 TL seviyesine geriledi.

ABD de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

Haziran ayında ABD enflasyonu yıllık yüzde 9,1 ile rekor tazeleyerek 41 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Beklentilerin üstünde gerçekleşen enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası (FED) faiz artışlarına devam edeceğine işaret etti. Dolayısıyla buna bağlı olarak enflasyon endişesi altın talebini düşürdü. Altının ons fiyatı 9 ayın en düşük seviyesini gördü ve 1722 dolar seviyesine geriledi. Gram altın 965 TL seviyesine düşerken, çeyrek altın 1587 TL’ye, yarım altın 3 bin 179 TL’ye, tam altın 6 bin 331 TL’ye geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön