25 / 04 / 2024

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı. Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.



Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Akat, ABD’li şirketlerin milyonlarca dolar yatırım yapma kararı olduğunu açıkladı. 15 holdingin yatırıma hazırlandığını söyleyen Akat, “Her bir firma en az 100 milyon dolar yatırım yapacak” ifadelerini kullandı.

 

ABD’de Türk OSB si kurulacak!

 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, mevcut yatırımcı firmaların Türk pazarı içinde imalatçı ve ihracatçı olduğunu belirten Akat, “Bu firmalar ve yeni gelecek olan yatırımcılar vize krizi ile başlayan dönemde, ne yapacaklarını bilmez şekilde, ABD hükümetinden bir gecede yeni bir yaptırım, Türkiye’den bir gecede yeni bir yaptırım korkusuyla tamamen yeni yatırımlara kapalı şekilde beklediler. Bu bekleme sıkı şekilde devam etti. Şu an benim gördüğüm, davayla da ilişkili olarak, bu firmalar bu andan sonra Türkiye’de yatırımlarına devam edecekler” açıklamasında bulundu.

Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırım karar ve söylemlerinin rafa kaldırılacağını belirten Akat, “Yakındaki açıklamalarda bunları göreceksiniz. Ticari yönden konulacak olan vergiler, geçici kurallar daha koyulmadan geri çekilecek. Türkiye ABD ilişkileri, bu saat itibarıyla her gün açılacak, büyüyecek. Bizim oraya ürün satış rakamlarımızın arttığını göreceksiniz. Onlardan bize yatırımcıların akışının çoğaldığını göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Beyaz Saray’da yaptıkları görüşme ve yürüttükleri projeler hakkında konuşan Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını açıkladı. Akat, “Her görüşmenin sonunda kapıyı aralık bıraktıran konu Brunson meselesi oldu. İlişkiler ne zaman düzelecek, ne olacak gibi sorularla, Brunson meselesi bu konuyu bir şekilde etkiledi. Brunson meselesinin çözülmesi, şu an temiz bir sayfa açıyor.” dedi.
 


Geri Dön