29 / 03 / 2024

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.



ABD Hazinesi yaptığı açıklamada, yaptırımların İran petrol ve petrokimya ürünlerinin ticaretini kolaylaştıranları hedef aldığını söyledi. 

Açıklamada, yaptırımların yüz milyonlarca dolarlık İran petrol ve petrokimyasının Güney ve Doğu Asya'daki son kullanıcılara satışıyla ilgili bir şirketler ağına  uygulandığı belirtildi. 

ABD den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

İran petrol ve petrokimya ürününün finansal transferini ve nakliyesini kolaylaştıran 8 şirketin yaptırım listesine eklendiği ve bu şirketlerin İran, Hong Kong, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer aldığı belirtildi. 

Buna karşılık ABD Dışişleri Bakanlığı, İran petrol hizmetleri sağlayan ve İran petrol ürünlerini taşıyan iki Çinli şirkete yaptırım uygulanacağını duyurdu. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,  İran'ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nı (JCPOA) ihlal ederek nükleer programını hızlandırmaya devam ettiğini ve İran petrol ve petrokimya ürünlerinin satışına yaptırım uygulamaya devam edeceklerini duyurdu.

 


Geri Dön