28 / 03 / 2024

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.



Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Konak'ın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğine dikkat çekti. Gerçek izmir'de yer alan habere göre; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 2022 yılının ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini vurguladı. Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Batur "Kentsel dönüşümde zaman kaybına tahammülümüz yok" diye konuştu.

2022 senesinin ilk meclis toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. 2022 yılı Ocak ayının  ilk 1. olağan oturumu Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından,İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban'ın katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanı Batur, 2022 yılı için güzel dileklerini sunarak başladığı toplantıda Sayıştay Başkanlığı'nın yayımladığı Konak Belediyesi 2020 senesi Sayıştay Denetim Raporu' nu okundu.

Gerçekleştirilen toplantıda Konak'ta hayata geçirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projesi de konuşuldu.

Abdül Batur dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

"Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var"

Konak’ta kentsel dönüşüm projesinin hemen uygulamaya sokulması gerektiğinin altını çizen Başka Batur, şu sözleri kaydetti:

“Beştepeler ve Gültepe imar planlarında tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Samimiyetle, bu planların arkasında durdular. Gültepe’deki gidişatın bu noktaya gelmesinde ne Konak Belediyesi’nin ne de Konak Belediye Meclisi’nin dahili var. Bu net olarak görünüyor. Şehir Plancıları Odasının itirazı sonrası yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz de bir üst mahkemeye itirazımızı yaptık. Bir üst mahkeme de yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi.

Karar verirken de 25 binlik ile 5 binlik planlar arasındaki uyumsuzluğu gösterdi. Şimdi, Büyükşehir Meclisine getiriyoruz. Teknik sıkıntı ortadan kalkınca herhangi bir sıkıntı kalmayacak. Biz, bu arada uygulamasına dönük, düzenleme sahalarına uygun parselasyon planlarının ihalesini de yapmıştık. Yürütmeyi durdurma gelince, kanunen durdurduk. Bu planın sunumunda, tanıtımında odalara ayrıca sunum yaptık. Yazılı olarak da görüş, eleştiri istedik. Mimarlar Odası hem demeç hem cevap verdi. Şehir Plancıları Odası ise ne eleştiri getirdi ne de cevap verdi. Ama askıya çıktığımızda itiraz ve mahkeme süreci oldu. Ben söylemekten çekinmiyorum. Buradaki kentsel dönüşüm için bir plan önerisi varsa ben uygulamaya hazırım. Bu meclis de hazır.

Abdül Batur dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir plan önerisi getirsinler, getirdikleri planı tartışalım. Ama bizim yaptığımız planlardaki kadar yeşil alan, rekreasyon alanı, sosyal donatı alanı olacak. İnsanları bir yerden bir yere götürmeden, yerinde dönüşüm olacak şekilde bir dönüşüm modelini getirsinler biz de uygulayalım. Bunu teklif ediyorum ama böyle bir şey yok. Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var. Zaman kaybına tahammülümüz yok. Süratle, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hem teknik arkadaşlarımız hem belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, bunun çabası içerisindeyiz.”

Hizmetler 2022 yılında da devam edecek

Belediye Başkanı Batur, Konak Belediyesi'nin hizmetlerine 2022 yılında da devam edeceğinin altını çizdi. Batur, Basmane’deki Silahhane yapısının da kabul aşamasında olduğunu dile getirirken Beştepeler alanında yapımı devam eden sosyal tesisinin 2022 Haziran ayında biteceğini söyledi.

Ayrıca Batur, Çınarlı’daki Bilim Merkezi binasında sona gelindiğini son aşama olarak ise gezegenlerin seyredileceği küresel yapının yerine konulacağını  sözlerine ekledi.


Geri Dön