18 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Depreme değinerek, süratli bir şekilde kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanların hayatını kurtaracağız, istihdam sorununu çözeceğiz büyük ölçüde." şeklinde konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu, devlette insanların siyasi görüşüne, inancına, kimliğine bakmaksızın liyakate önem vereceklerini söyledi.

Depreme değinerek, süratli bir şekilde kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "İnsanların hayatını kurtaracağız, istihdam sorununu çözeceğiz büyük ölçüde." ifadelerini kullandı.

Öğretmen açığının asla olmayacağını, köy okullarının hepsini açacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, meslek liselerini kapatacaklarını ve teknoloji liseleri kuracaklarını söyledi. Bu okulların organize sanayi bölgelerinde olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, ayrıca bu  okullardan mezun olan çocukların izdüşümü olan üniversiteye artı puanla gideceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, imam hatip liselerinin de meslek lisesi olduğunun hatırlatılarak kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki soruya, "İmam hatipler kalacak. Onlarla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Orada da çocuklarımızın iyi bir eğitim görmesini istiyoruz. O okullara giden çocuklar da bizim evlatlarımız. Onların da iyi bir eğitim görmesi lazım. Felsefe, din dersleri. İslam tarihinde çok önemli düşünürler, akil insanlar vardır. O isimlerin o çocuklara öğretilmesi lazım." yanıtını verdi.

 

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!


Geri Dön