27 / 04 / 2024

Abdülaziz Ediz: İzmir yeni ve kaliteli otellere kavuşacak!

Abdülaziz Ediz: İzmir yeni ve kaliteli otellere kavuşacak!

İzmir İl Kültür Müdürü Abdülaziz Ediz, kentin kısa süre içerisinde birçok yeni ve kaliteli otele kavuşacağını belirtti, "3-4 yıl içinde en az 8-9 bin yatak daha ilave olabilecek" dedi.



İzmir'in kent merkezinde yeteri kadar otel bulunmamasından dolayı kente gelen yerli ve yabancı turistler özellikle fuar dönemlerinde konaklayacak otel bulamıyor. En büyük sorun olarak öne çıkan İzmir'deki otel ve yatak sayısının azlığı yeni yapılan ve yapılacak oteller ile ayağa kaldırılacak. İzmir'in kısa bir süre içerisinde birçok yeni ve kaliteli otele kavuşacağının müjdesini veren  İzmir  İl Kültür ve Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "İzmir, turizmde kendi kulvarında yarışmaktadır. Kentte planlı programlı bir gelişmenin adım adım sürdüğünü söyleyebiliriz. İzmir'in otel ve yatak kapasitesi açısından durumunu değerlendirecek olursak, ilimizde son dört-beş yıl içerisinde şehir merkezi başta olmak üzere ilçelerde yeni yapılarak hizmete açılan ve inşaatı hızlı bir şekilde devam eden otellerin çalışmaları ciddi ve yoğun bir şekilde sürdürülmektedir" dedi. 



KAPASİTE ARTACAK 

İzmir'de mevcut yatırım ve işletme belgeli toplam 46 bin civarında yatak kapasitesi olduğunu belirten Ediz, "Tahmini olarak 3-4 yıl içerisinde en az 8-9 bin yatak daha ilave olabilecek. Bu eklenecek vatakalr ile kapasitelim 55 bine çıkmasını bekliyoruz. Bu gerek merkezdeki inşaatı devanı eden gerekse yatırım belgesi alan oteller için ve ilçelerimizde yeni yatırımlar adına hızlı bir şekilde otel sayısının ve yatak kapasitesinin artması anlamına gelmektedir. Bu hususta bir olumsuzluk ya da bir sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim" dedi. 




YATIRIMLAR SÜRÜYOR 

İzmir'de özellikle Alsancak-Konak kordon boyu ve Bayraklı bölgesinde otel yatırımlarının devam ettiğini belirten Ediz, şöyle devam etti; "Bu oteller, ciddi bir yatak kapasitesi artışı sağlayacak. Kültür Park karşısında açılan yeni otellerle birlikte önemli bir oteller bölgesi haline geldi. Basmane Meydanı'ndan şehir çıkışı bölgesinde iki tarafta yoğun bir şekilde orta ölçekli 3-4 yıldız kapasitesinde ancak gayet kaliteli, temiz, nitelikli oteller devreye girdi. Bunları şehir otelciliği açısından fevkâlede önemli gelişmeler olarak görmekteyiz. Aynı zamanda Cumhuriyet Meydanı-Konak Pier arasındaki kordonboyu da inşaatı devam eden ve bitmek üzere olan ve açılan oteller var. Bunlar da 4-5 yıldızlı oteller olup önümüzdeki yıllarda İzmir'in yatak kapasitesini arttıracaktır. Bayraklı bölgesinde hizmete girecek olan zincir işletmelerinin otel yapımı devam etmektedir." Kent merkezinin vanı sıra denize kıyısı olan turistik ilçelerde yapımı devam etmekte olan birçok otel projesi olduğunu vurgulayan Ediz, "Pamucak, Özdere ve Seferihisar Teos hattında otel inşaatları sürdürülmektedir. Her geçen yıl bu aksın üzerindeki yatak kapasiteleri artarak büyüyecektir. Bu bölgeye yatırımcılardan yoğun ilgi var. Yeni yatırım tahsisi alan yatırımcılar var. Bu sürecin 2023 yılına kadar devam etmesini umuyoruz" diye konuştu. 



Sabah Egeli


Geri Dön