02 / 05 / 2024

Abdülkadir Yazıcı: Yozgat'ı yaşanabilir kılmak için proje üretiyoruz!

Abdülkadir Yazıcı: Yozgat'ı yaşanabilir kılmak için proje üretiyoruz!

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat'ta göreve başladığımız ilk günden beri aklımızdaki en önemli düşünce, “ilimizi daha nasıl yaşanılabilir ve her alanda nasıl ileriye taşıyabiliriz?” sorusu.



Yozgat'ta göreve başladığımız ilk günden beri aklımızdaki en önemli düşünce, “ilimizi daha nasıl yaşanılabilir ve her alanda nasıl ileriye taşıyabiliriz?” sorusu.


Bu doğrultuda bütün gücümüzle çalışıyoruz.


Yaşanılabilir kentlerde olması gereken sosyal aktiviteler, ulaşım kolaylığı, rekreasyon alanları, nitelikli eğitim veren okullar, yeterli kültürel ve sanatsal etkinlikleri, spor yapma olanağı gibi konularda devam eden birçok projemiz var ve yeni projelerde üretmeye devam ediyoruz. Yozgat'ın bir çok yeri şantiye alanına dönmüş durumda.


Spor Vadisi, Hükümet Konağı, kapalı yüzme havuzu. Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası, Kadınlar Termal Aquapark ve Spor Kompleksi, Hami-yet projesi, çocuk evleri projesi. Yozgat Lisesi çevre düzenlemesi, Celal Atik Ortaokulu yeni binası, Bozok Bereket Kervam, Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

polis okulu ek hizmet binası, Sarıkaya Tarihi Roma Hamamı restorasyonu, Yozgat İmam Hatip Lisesi yeni kampus alanı, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi, Adli Tıp Yozgat Birimi, Miralay Konağı Restorasyon,Çamlık Yol projesi, Yozgat Vali Konağı çevre düzenlemesi, yeni Organize Sanayi Bölgesi devam eden projelerimiz.


Yozgat’ın tarihi değerlerinden biri olan Miralay konağının tadilatı sürüyor. Konağın orjinali ara katlar ahşapmış ama daha sonra beton atılmış. Bu betonlar işin uzamasına neden oldu. Dış cephesi ise orjinalinden uzak bir şekilde mozaik yapmışlar. İnşallah bu binamızı da Yozgat'a kazandıracağız.


Yozgat'ın kalkınması için yapılacak olan ikinci OSB için çalışmalar başladı. Yozgat Sorgun arasına yapılması planlanan ikinci OSB için heyet incelemesi yapıldı. Bu konudaki süreç devam ediyor.



Dünya 81 İlin Dergisi 


Geri Dön