20 / 04 / 2024

Abdullah Çalışkan: Seyhan'da yerinde ve adil kentsel dönüşüm olacak!

Abdullah Çalışkan: Seyhan'da yerinde ve adil kentsel dönüşüm olacak!

Mahalle gezilerini aralıksız sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Adana Tüm Muhtarlar Derneği' ne üye Muhtarlarla bir araya geldi.



Dernek binasında 45 Mahallenin muhtarıyla buluşan Çalışkan, Mahalle muhtarlarının vatandaşın sorunlarının giderilmesi konusunda ilk başvurulan merci olduğuna dikkat çekti. Muhtarların, halkla Belediyeler arasında köprü vazifesi gördüğünü anlatan Çalışkan, "Vatandaş gördüğü sorunları ilk olarak muhtarlara aktarıyor. Muhtar ise sorunu ilgili kuruma aktarıyor. Yani Muhtar halkın sesi oluyor. O nedenle biz Muhtarlara büyük önem veriyoruz. İnşallah Muhtarlarla el ele vererek Belediyeyi yönetecek ve Seyhanlı'nın sorunlarını çözeceğiz" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPILIYOR 


Muhtarların Kentsel Dönüşüm ile ilgili sorularını da yanıtlayan Çalışkan "Bu yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Bize göre Kentsel dönüşüm, adil ve yerinde dönüşümdür. Mevcut Kentsel dönüşüm en yapılmaması gereken yerde yapılıyor. Çünkü kafaları ranta çalışıyor.  TOKİ  üzerinden AVM'lere Petrol istasyonlarına yer çıkardılar. 

Biz böyle bir dönüşüm yapmayacağız. Biz ihtiyaç olan Mahallelerden başlayacağız. Ve o şehrin ihtiyacı olan sosyal donatıları planlanacağız ondan sonra da kademe kademe kentsel Dönüşüm başlatacağız" diye konuştu. 


Adalet Gazetesi


Geri Dön