25 / 04 / 2024

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 



Adana Seyhan'a bağlı Tellidere Mahallesi'ndeki 30 ev sahibi, binalarının kentsel dönüşüm dahilinde yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için 4.5 yıl önce müteahhit Çetin B. ile anlaşma imzaladı. Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre; Mahalleli, müteahhitle kat karşılığı noterde sözleşme imzalayıp, yeni alanlar için yüzde 50 oranında pay verdi.

Adana Seyhan da kentsel dönüşüm gerginliği!

Ancak Çetin B., çeşitli bahanelerle insanları yıllarca oyaladı. Sözleşme dahilinde mahalledeki evler, kentsel dönüşüme alındı ve yapılan analizler sonucunda da 'riskli' olduğuna karar verilen 30 ev için yıkım kararı alındı. Bu karar sonrasında da CHP'li  Adana  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) mahalleye iş makineleriyle girip suyu kesti. Vatandaşlar buna tepki verip yetkililerle tartışınca polis müdahalede bulundu. Toroslar EDAŞ'ın da mahalle elektriğini keseceği öğrenildi.

TARİHSİZ SÖZLEŞME YAKTI

17 senedir mahallede yaşayan Aykut Gün, yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı: "Normalde her birimize iletilmesi gereken yıkım kararı, sadece 4 kişiye gönderildi. Bu yüzden de alınan yıkım kararından geç haberdar olduk. Sözleşmede işin teslimatına yönelik herhangi bir tarih olmadığı için yaptırımda bulunamıyoruz. Sözleşmede inşaata başlandıktan 36 ay sonra evimize oturacağımızın sözü veriliyor ama bunun için herhangi bir tarih yok. Yıkım kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alınması için girişimde bulunduk. Devletimizin bize sahip çıkıp, bu olayı araştırılıp, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!


Geri Dön