28 / 03 / 2024

Abdullah Gül Sahabiye dönüşüm projesi için oy kullandı!

Abdullah Gül Sahabiye dönüşüm projesi için oy kullandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Gül, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uygulanması planlanan 3 ayrı projenin maketlerini inceledi ve Başkan Çelik'ten projeler hakkında bilgiler aldı.




Kayseri programı çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin sonunda Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uygulanması planlanan 3 ayrı projenin maketlerini inceledi ve Başkan Çelik'ten projeler hakkında bilgiler aldı.

Vali Orhan Düzgün ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile birlikte projeleri inceleyen 11. Cumhurbaşkanı Gül, ardından da hangi projenin hayata geçirileceğine dair başlatılan ankete katılarak oy kullandı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Haber Anayurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Büyük şehir Belediyesi merkezi idarelerin altından kalkabileceği dev bir projeyi hayata geçirmek için proje çalışmalarını son aşamaya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlanan üç ayrı projenin lansmanını yaptı. Başkan Çelik yaklaşık 1 milyar dolarlık projeyi Sahabiye halkının rızası ve Kayseri halkının onayını alarak hayata geçireceklerini söyledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinin lansmanını yaptı. Üç ayrı projenin tanıtımını ilçe belediye başkanları. Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve mensupları takip etti. 


Sözlerine Sahabiye Mahallesi'nin mevcut durumunu ve neden dönüşmesi gerektiğini anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, mahallenin yıpranmış, deprem yönetmeliğine uymayan, eski ve metruk yapılar nedeniyle güvenlik sorunları olan bir bölge olduğunu belirtti. 515 bin metrekare büyüklüğündeki Sahabiye'de 700 bina ve 5 bin 4(X) bağımsız bölümün bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, binaların yüzde 80'inin yıpranmış olduğunu dile getirdi. Başkan Mustafa Çelik, mahallenin ulaşım, otopark, yeşil alan, sosyal donatı sorunlarının giderilmesi, bölgede bulunan 12 tarihi eserin korunması ve meydanla bütünleşmesi açısından Sahabiye'de dönüşümün gerekliliğinin tespit edildiğini vurguladı.


Anayurt


Geri Dön