10 / 05 / 2024

Abdulsamet Temel kimdir?

Abdulsamet Temel kimdir?

Görkem Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel, AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Peki, Abdulsamet Temel kimdir? Abdulsamet Temel, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Abdulsamet Temel..



Abdulsamet Temel kimdir?

Abdulsamet Temel, 12.05.1982 Bayburt doğumludur. İlk öğrenimini Bayburt Şair Zihni  İlköğretim okulunda, Orta Öğrenimini Bayburt Anadolu Lisesinde, Lise öğrenimini Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinde, Üniversite Eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde İşletme okuyarak tamamladı.


Üniversite 3. Sınıfta ticaret yapmak için okulu yarım bırakarak İstanbul’a yerleşti. İstanbul da çeşitli ortaklıklarla ticarete başladı. 


5 yıl içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerinde olmak üzere 8 yapı Denetim Firması ve İstanbul’da biri İngiliz ortaklı olmak üzere 5 firmadan oluşan Görkem Yapı Grubunun kuruluşunda yer aldı. 


Görkem Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini aktif olarak sürdürmektedir. Bu süreç içerisinde yarım bıraktığı Üniversite öğrenimini tamamladı ve Fatih Üniversitesinde MBA eğitimine başladı.


2010 senesinde 8 Genç MÜSİAD üyesi arkadaşı ile birlikte ticaret hayatına değer ve ilkeler temelli yeni sistemler kurmak niyeti ile model firma olarak TİSA A.Ş. firmasının kuruluşunda yer aldı. 


Yine aynı dönemde Türkiye’ye yenilikçi teknolojiler getirmek için kurulan MMI İnovasyon Teknolojileri LTD Şti. kurucu ortağı ve Genel Müdürü oldu. 


MMI İnovasyon firması olarak Hollanda menşeli TOMRA firması ile anlaşma yaparak Türkiye ye ilk kez getirilen Geri Dönüşüm Otomatlarının ithalatçısı firması oldu.


Çeşitli derneklerde üyeliği bulunan Abdussamed TEMEL girişimcilik üzerine, değerlerimizden ve kültürümüzden gelen öğretilerle işletmelere yeni modeller oluşturmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.





Geri Dön