19 / 04 / 2024

Abdurrahim Albayrak: Florya'ya rüya gibi bir tesis yapacağız!

Abdurrahim Albayrak: Florya'ya rüya gibi bir tesis yapacağız!

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Florya'daki araziye yeni bir tesis inşa edeceklerini söyledi. Albayrak, Florya'ya sadece futbol şubesinin kullanması için yeni bir tesis kuracaklarını belirtti...



Galatasaray Kulübünün aralık ayı olağan pan kurulu toplantısı, Türk Telekom Stadı'nda yapıldı. 

Divan kurulunda Florya gerginliği

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Florya arazisinin tekrar alınmasını basından öğrendiklerini ve pan kurulu olarak daha önce bilgilendirilmeyi beklediklerini belirtti. 

Hamamcıoğlu, Florya arazisinin yeniden kulübün üzerine geçmesiyle ilgili üyelerden birçok soru geldiğini ifade ederek, bu soruları yönetim kurulunun yanıtlaması için gündeme getirdi. 

Bunun üzerine başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya ve Kemerburgaz arazileriyle ilgili bilgilendirme yaptı ve soruları yanıtladı.

Sunum sırasında Yusuf Günay ile eski başkanlardan Faruk Süren ve bazı üyeler arasında sözlü gerginlik yaşandı.

Albayrak: Florya'ya rüya gibi bir tesis yapacağız

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Florya'daki araziye yeni bir tesis inşa edeceklerini müjdeledi.

Toplantıda söz alan Albayrak, Mustafa Cengiz başkanlığında yönetim kurulu üyeleri olarak Florya arazisini geri alabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. 

Florya'ya sadece futbol şubesinin kullanması için yeni bir tesis kuracaklarını ifade ederek Albayrak, şunları söyledi;

"Florya hepimizin hayali olan bir yerdi. Oraya farklı bakıyordum. Florya gittiğinde geceleri uyku tutmadı. Florya denildiğinde Galatasaray'ın her şeyi aklımıza geliyordu. Orası geri alındığında 30 milyon insanın mutlu uyuduğunu düşünüyorum. Bizi Florya'dan çıkarmak istediler ama gidecek bir yerimiz yoktu. Ankara'ya kadar gittim uğraştım. Meclisin bahçesinde, (Kamerburgaz'da tahsis edilen arazi hakkında) bir maden ruhsatı alındıysa (işgalciyi) çıkarmanın çok zor olduğunu söylediler. Bizim süremiz dolmuştu ve gidecek bir yerimiz de yoktu. Dün maçtan önce sevgili hocamız Fatih Terim ile uzun uzun Florya'yı konuştuk. Florya'ya Allah'ın izniyle rüya bir tesis yapacağız. Hepsini sponsorlarla yapacağız. Her şeyi yer altına alacağız. İki kat aşağı indireceğiz. Basketbol şubesini buralara alıp, Florya'yı tamamen futbola bırakacağız."

Galatasaray Adası'ndaki sorunları da çözmek için çalıştığını belirten Albayrak, "Adayı da halledeceğiz. Bütün işimi gücümü bıraktım ada konusuyla uğraşıyorum. Kemerburgaz'daki araziden de asla vazgeçmiş değiliz. Orası Galatasaray'ın anasının ak sütü gibi helal malıdır." diye konuştu. 

Net borç açıklandı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, sarı-kırmızılı kulüp ve bağlı ortaklıklarının, 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla düzenlenmiş, bağımsız denetimden geçmiş konsolide mali tabloları ile ilgili sunum yaptı.

Kançal sunumunda, sarı-kırmızılı kulübün toplam borcunu açıklamazken, konsolide net borcunun 1 milyar 569 milyon TL olduğunu söyledi. Kançal, döviz cinsinden borcun 253,7 milyon avro olduğunu ifade etti. 

Divan kurulunun 2019 Ekim ayı toplantısında ise kulüp ve bağlı ortaklıklarının, 30 Haziran 2019 itibarıyla net borcunun 1 milyar 610 milyon 900 bin TL olduğu açıklanmıştı.

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!
 


Geri Dön