24 / 04 / 2024

Abu Dabi'deki Ferrari Park tezat mimarinin örneklerinden

Abu Dabi'deki Ferrari Park tezat mimarinin örneklerinden

İsveç'te şehrin altına gizlenen şehir müze ile Abu Dabi'deki Ferrari Park tezat mimarinin örneklerinden



Mimari tasarımlar çok farklı yönlerde şekilleniyor. Bir yanda 'yeşil' çizgiler projelere yön verirken diğer yanda da mimarlar modernden uzak kalmıyor. İsveç'te şehrin altına gizlenen şehir müze ile Abu Dabi'deki Ferrari Park tezat mimarinin örneklerinden

Mimaride artık döneme göre şekillenen tek biz çizgiden bahsetmek mümkün değil. 21. yüzyıldaki hızlı değişim ile birlikte mimarlar bir yandan doğa ve yeşil ile özdeşleşen projeler geliştirirken diğer taraftan da modern ve ilginç projelerden de geri kalmıyor. İsveç'te, şehrin ortasındaki ormanda, çimen örtüsünü kaldırıp altına küçük bir projeyi gizliyor, Meksika'nın tahıl ambarı olarak adlandırılan tarım şehrinde yalın bir tarım müzesi yapıyor. Diğer taraftan ise yenilikçiliklerini dünyanın farklı coğraflarında konuşturuyor. Hollywood yazısını bir otel projesine dönüştürüyor. Abu Dabi'de ise dünyanın en büyük Ferrari ambleminin yer aldığı ve ilk kez ismini bir projeye veren şirkete yönelik bir temalı park hazırlıyor.

Meksika'nın tahıl ambarı
Tarımın ülke ekonomisi içinde önemli bir yer tuttuğu Meksika, tarım müzesine ev sahipliği yapacak. Mexican a10 Studio ve Lab07'den Mimarlık ofisleri tarafından hazırlanan proje ülkenin 'tahıl ambarı' olarak bilinen Sinaloa şehrinde tarım ürünleri nin sergilendiği alternatif bir müze olma özelliği taşıyacak.
Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön