29 / 03 / 2024

AC Yapı'nın konkordato davası 19 Şubat'a ertelendi!

AC Yapı'nın konkordato davası 19 Şubat'a ertelendi!

Ali coşkun tarafından 2008 yılının Ocak ayında kurulan AC Yapı resmen konkordato istemişti. Şirketin konkordato davası duruşma günü 19 Şubat tarihine ertelendi.



Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza atan AC Yapı, sektörde yaşadığı mali sıkıntıyı atlatamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. Ocak 2008'de Ali Coşkun tarafından kurulan AC Yapı, bugüne kadar bir çok markalı konut projesine imza attı.

AC Yapı'nın konkordato talebinde bulunduğunu 17 Ekim 2018 tarihinde Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da duyurmuştuk. AC Yapı'nın konkordato davası duruşma günü 19 Şubat'a ertelendi.

AC Yapı, 1983 yılında kurulan, demir çelik, çelik konstrüksiyon ve paslanmaz çelik üretiminin yanı sıra bu ürünlerin ithalat-ihracatını gerçekleştiren Coşkun Group'un yapı endüstrisi alanındaki yatırımıdır. Grup şirketleri arasında Coşkun Trading, Coşkun Hadde, Uygar Çelik ve Alp Çelik firmaları bulunuyor. 

Konkordato talebinde bulunanlar;
Adil Coşkun, Ali Coşkun, Engin Deliklitaş, Enver Şahin, Mustafa Coşkun, Ac Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Çelik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Çelik Dış Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Haddecilik Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Metalurji Haddecilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Seac Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Uygar Çelik Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 

Davacılar;
- Ac Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
- Alp Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
- Coşkun Çelik Dış Ticaret Anonim Şirketi,
- Coşkun Haddecilik Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,
- Coşkun Metalurji Haddecilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi,
- Seac Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 
- Uygar Çelik Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

İlan metni:
T.C. İSTANBUL ANADOLU 3. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
Sayı : 2018/1109 Esas

İLAN

Davacılar, AC YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,
ALP ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,
COŞKUN ÇELİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,
COŞKUN HADDECİLİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,
COŞKUN METALURJİ HADDECİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,
SEAC YAPI İNŞAAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
UYGAR ÇELİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
ile Davalı , HASIMSIZ arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;
Mahkememizin 31/01/2020 tarihli ara kararı gereği kesin mühlet dönemi içerisinde bulunan davacılar AC YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, ALP ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN ÇELİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN HADDECİLİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN METALURJİ HADDECİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, SEAC YAPI İNŞAAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve UYGAR ÇELİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin işbu dosyasının duruşmasının 19/02/2020 günü saat 13:10'a bırakılmasına karar verilmiş olup, İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur.

AC Yapı resmen konkordato istedi!

AC Yapı'ya 1 yıl kesin mühlet verildi!

Ali Coşkun kimdir?


Geri Dön