27 / 04 / 2024

AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı! 

AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı! 

Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza atan AC Yapı, sektörde yaşadığı mali sıkıntıyı atlatamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı..



Ocak 2008'de Ali Coşkun tarafından kurulan AC Yapı bugüne kadar bir çok markalı konut projesi hayata geçirdi. Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza atan AC Yapı sektörde çektiği mali sıkıntıyı atlatamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. 

AC Yapı'nın konkordato talebinde bulunduğunu 17 Ekim 2018 tarihinde Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da duyurmuştuk. AC Yapı'nın konkordato davasında geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı.

Şirkete konkordato komiseri olarak Müjgan Tunç Yücel, Berna Önder Toroman ve Şükrü Savaş atandı. Şirketin konkordato dava duruşması 21 Şubat 2019 tarihinde görülecek. 

AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun aynı zamanda 25 Ekim'de Ankara'da kurulan İyi Parti'nin 200 kişilik kurucular kurulunda bulunuyor. 

AC Yapı, 1983 yılında kurulan, demir çelik, çelik konstrüksiyon ve paslanmaz çelik üretiminin yanı sıra bu ürünlerin ithalat-ihracatını gerçekleştiren Coşkun Group'un yapı endüstrisi alanındaki yatırımıdır. Grup şirketleri arasında Coşkun Trading, Coşkun Hadde, Uygar Çelik ve Alp Çelik firmaları bulunuyor. 

Konkordato talebinde bulunanlar;
Adil Coşkun, Ali Coşkun, Engin Deliklitaş, Enver Şahin, Mustafa Coşkun, Ac Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Çelik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Çelik Dış Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Haddecilik Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Metalurji Haddecilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Seac Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Uygar Çelik Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 

İlan metni:
Davacılar , AC YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, ALP ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN ÇELİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN HADDECİLİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN METALURJİ HADDECİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, SEAC YAPI İNŞAAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, UYGAR ÇELİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ileDavalı , HASIMSIZ arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;
Mahkememizin 26/12/2018 tarihli celsesinde verilen ara karar uyarınca davacı şirketler AC YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, ALP ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN ÇELİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN HADDECİLİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, COŞKUN METALURJİ HADDECİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, SEAC YAPI İNŞAAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve UYGAR ÇELİK METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ yönünden geçici mühletinİİK 287/4 maddesi uyarınca 2 ay UZATILMASINA, konkordato komiserlerinin görevinin devamı ile duruşmasının 21/02/2019 günü saat 13:35'e bırakılmasına karar verilmiştir. İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur. 27/12/2018

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

AC Yapı resmen konkordato istedi!

Ali Coşkun kimdir?


Geri Dön