29 / 03 / 2024

Acıbadem Taksim Hastanesi hizmete açıldı!

Acıbadem Taksim Hastanesi hizmete açıldı!

Acıbadem Sağlık Grubu'nun yeni halkası Acıbadem Taksim Hastanesi genel amaçlı bir hastane olarak konumlandı. 2015 Ekim ayında hizmete açılan hastane, tıbbın tüm branşlarında hizmet veriyor.



Acıbadem Sağlık Grubu'nun yeni halkası Acıbadem Taksim Hastanesi genel amaçlı bir hastane olarak konumlandı. 2015 Ekim ayında hizmete açılan hastane, tıbbın tüm branşlarında hizmet veriyor.

        

Modern mimari

Şişli-Taksim bölgesinde, mimarisiyle semt siluetine farklı bir soluk katacak şekilde planlanan hastane, yaklaşık 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Doğal malzeme ve natürel renk seçimleriyle yalınlık ve dinginliğin hakim olduğu binada, Ressam Devrim Erbil'in eserlerine yer verilerek Taksim ve Beyoğlu'nun tarihi simgeleri kullanıldı. Hasta ve hasta yakınları için özel olarak tasarlanan, tamamen gün ışığı alan yüksek tavanlı ve bahçe özelliğine sahip bekleme alanları oluşturuldu. Giriş katında yer alan kafeterya bölümü ise ferah iç ve dış mekanları ile dikkat çekiyor.


Özel hasta bakım alanları

Tanı ve tedavi hizmetinin farklı aşamaları için tasarlanmış 99 yatak kapasiteli hastanede, 6 ameliyathane bulunuyor. Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nde 2'si izolasyonlu 10 yatak, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 1'i izolasyonlu olmak üzere 7 yatak kapasitesi bulunuyor.


Modüler Ameliyathane Sistemine sahip hastanenin ameliyathanelerinde modüler duvar sistemleri ve güncel teknolojili medikal ekipmanlar yer alıyor. Ameliyathanelerin iş akışı koordinasyonu ve optimizasyonu konusunda güncel IT çözümü olan "Insight" da hastanede kullanılan özellikli sistemlerden biri olarak öne çıkıyor.


Ayrı ambulans ve hasta girişleri olan Acil Servis'te resüsitasyon, cerrahi ve ortopedik girişim odalarına ek olarak; hastalar için özel müşahede bölümü bulunuyor. Acil servisteki hastaları konsülte etmesi sıklıkla gereken branşlar için bölümün içinde konumlandırılan muayene odalarıyla, acil hastalara en hızlı şekilde hizmet verilmesi amaçlanıyor.


Tıbbi Birimler

Tüm tıbbi alanlarda hizmet veren tam teşekküllü bir hastane olan Acıbadem Taksim Hastanesi’nde Genel Cerrahi, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Kadın Doğum, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Göz, KBB ve Üroloji hizmet sunulan branşlar arasında.


Medikal Teknolojiler

Acıbadem Taksim Hastanesi'nin güncel medikal teknoloji cihaz parkında 3 Tesla MR, Tüm Vücut MR ve 3 Boyutlu Tomosentezli Mamografi bulunuyor.


Hasta konforu ve güvenliği

Hastalar, tanı ve tedavisi hizmetlerini başka bir merkeze gereksinim duymadan hastane içinde alabiliyorlar. Ayrıca tüm üst uzmanlık dallarına erişebilmesi ve bütün bunları hastane içinde özelleştirilmiş alanlar ile minimal dolaşımla gerçekleşiyor. Bu hizmetlerin bir bütün olarak tasarlanması sayesinde hastalar, hasta güvenliğinin ön planda olduğu tanı ve tedavi hizmetlerini zaman kaybetmeden alabiliyorlar.


Acıbadem


Geri Dön