25 / 04 / 2024

Acıbadem yeni projesini Londra'da yapacak!

Acıbadem yeni projesini Londra'da yapacak!

Acıbadem Sağlık Grubu yeni yatırımlarını İngiltere Londra'da gerçekleştirmek istiyor. Aydınlar'ın verdiği bilgiye göre son olarak Batı Avrupa pazarına Hollanda'daki yatırımıyla giren Acıbadem Bulgaristan ve Makedonya'daki pazar liderliğini diğer Avrupa ülkelerine de taşımak istiyor.



Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi' programının dünya finalinde Türkiye'yi Acıbadem Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar temsil edecek. Türkiye'de "Yılın Girişimcisi" seçilen, Mehmet Ali Aydınlar, 5-9 Haziran arasında Monako'da gerçekleşecek ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi' yarışması öncesinde basınla sohbet toplantısında buluştu. 

Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasındaki 47 finalistten biri olan Aydınlar, Türkiye'de hastanecilik çıtasını yükselten isim olarak tanınıyor. 1991 yılında Acıbadem Hastanesi'nin yüzde 10 hissesini alarak kuruluşunda ortak olan Aydınlar sağlık sektörüne ilk yatırımını bu şekilde gerçekleştirdi. Aydınlar, 50 yataklı bir semt hastanesi Acıbadem'in çoğunluk hissesini ve yönetimini 1993 yılında devralmış. Acıbadem bugün, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan ve Hollanda'da 22 hastane 15 tıp merkezi mevcut.

Rotasını Londra'ya çevirdi

Kartal ve Ataşehir'deki hastane yatırımları devam eden Acıbadem Sağlık Grubu'nun bundan sonraki çalışması İngiltere'nin başkenti Londra yapılacak. Grubun, Londra pazarıyla ilgili araştırmaları sürüyor. Aydınlar'ın verdiği bilgiye göre son olarak Batı Avrupa pazarına Hollanda'daki yatırımıyla giren Acıbadem Sağlık Grubu'nun Bulgaristan ve Makedonya'daki pazar liderliğini diğer Avrupa ülkelerine de taşımayı düşünüyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum yurt içindeki hasta trafiğini  ve ciroyu yüzde 10 azalttı. Türkiye'de hitap ettikleri kesimde doygunluk olduğunu belirten Aydınlar bu sebeple rotalarını Avrupa'ya ve gelişmiş ülkelere çeviriyor.

Aydınlar, EY Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında rakiplerinden ayrışmasını sağlayacak en önemli özelliğinin kazandığını toplumla paylaşmak olduğunu dile getirdi. Aydınlar 'En büyük silahınız nedir?' sorusuna şu şekilde cevapladı: 'Önce kendime güveniyorum. Başladığım noktaya, topluma kattıklarıma bakarsak, kazandığımı toplumla paylaşan biri olduğum görülür.'
 


Geri Dön