28 / 03 / 2024

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.



Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğinde bulunan arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz olarak verildi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği belirlendi. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra bir önceki İBB yönetimi parkla ilgili yeni bir imar planı hazırladı. 

YENİDEN DAVA

Yeni imar planlarına parkın sosyal ve kültürel tesise dönüşmesinin sağlayan plan notları ekledi. Bu süreç sonrasında Üsküdar Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl ocak ayı oturumlarında arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na “Eğitim Hizmetleri ve Öğrenci Yurdu” faaliyetinde bulunmak aamcıyla 49 yıllığına bedelsiz verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. Buna göre süre 20 yıl uzadı.

Üsküdar Belediyesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından da 10 Ocak 2019’da inşaata ruhsat verildi. Bölge sakinleri dava açtı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ne uygulama imar planında ne de açıklama raporunda belediye hizmet birimleri alanı fonksiyonunun kesin kullanım türünün somut olarak belirtilmediği ifade ederek hukuka aykırı olduğundan bahsetti. Telafisi güç zararlar doğabileceğini  belirten mahkeme, 25 Aralık’ta ruhsatın yürütmesinin durdurulması kararı aldı.

MÜHÜRLENMEDİ

TİBAŞ Parkı Gönüllüleri dün inşaat önüne gidip belediyeden binayı mahkeme kararına uyup mühürlemesini istedi ancak belediye binayı hala mühürlemedi. Gönüllüler, “Kaçak inşaat ile ilgili yürütmenin durdurulması kararının uygulanması için Üsküdar Belediyesi’nin tüm birimlerine tebliğ edildi. Hukuk birimi ‘inşaatı durdurmayabiliriz’ şeklinde cevap verdi. Karardan haberdarlar, kasten mahkeme kararını uygulamıyorlar” açıklamasında bulundu.


Geri Dön