26 / 04 / 2024

Acıbadem'deki yurt inşaatı mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Acıbadem'deki yurt inşaatı mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı sürüyor. İnşaatta kaçak kat yapıldığı ortaya çıktı. İkinci kez mühürlenen inşaatın, mührünün söküldüğü ileri sürüldü...



Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri yurt inşaatında 1 kat kaçak yapıldığını tespit etti ve inşaat ikinci defa mühürlendi. Bölgede yaşayan sakinler, inşaatta son mührün de söküldüğünü ifade etti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz olarak terk edilmişti. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği öğrenilmişti. Vakfın araziye yurt yapacağı ortaya çıkmıştı. Bölge sakinleri mahkemeye başvurarak, açılan davayı kazanmıştı. Telafisi güç zararlar ortaya çıkabileceğini belirten mahkeme, ruhsatın yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararı 25 Aralık’ta oybirliğiyle almıştı. İBB de binayı mühürlemişti ancak inşaatta çalışmaların devam ettiği tespit edilmişti. Daha sonra bir üst mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

KAÇAK KAT

İBB yetkilileri önceki gün inşaatta inceleme yaptı ve yapı tatil tutanağı tuttu. Tutanakta inşaatın imar planında belediye hizmet alanında kaldığını ve en fazla 4 kat yapılaşma şartında olduğu hatırlatıldı. Binanın imar mevzuatına aykırı olarak 3 bodrum kat + zemin kat + 4 normal kat olmak üzeri zemin üstü 5 kat yapıldığı tutanakta belirtildi. Üsküdar belediyesi’nden gerekli yasal işlemlerin yapılmasının istenmesine rağmen verilen süreler içerisinde herhangi bir işlem yapılmadığına da tutanakta yer verildi.

Acıbadem Tibaş Parkı inşaatında gerginlik yükseliyor!

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!


Geri Dön