25 / 04 / 2024

Erguvan İnşaat'ın Ataşehir'deki durdurulan inşaatında son durum!

Erguvan İnşaat'ın Ataşehir'deki durdurulan inşaatında son durum!

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin sahibi olduğu Erguvan İnşaat, belediye encümeninin yıkım kararı vermesi ve inşaatı mühürlemesine rağmen ilçede kaçak bina yapmaya devam ediyor.



Ataşehir'de inşaatı devam eden, Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ile Gamze Akkuş İlgezdi'nin eniştesi Çetin Şenyurt'a ait olan arsada kolej inşaatı kaçak olarak devam ediyordu. Ancak geçtiğimiz ay Ataşehir Belediyesi encümen üyelerince kaçak inşaat hakkında yıkım ve 48 bin TL'lik para cezası kararı alındı. İnşaatın yıkım işlemi için belediye tarafından 1 ay süre verildi. İlgezdi'nin sahibi olduğu Erguvan İnşaat'a tanınan süre doldu. Binanın mühürlenmesine rağmen inşaatın yapımına devam ediliyor.


SAVCILIK: 'OKUL YAPILAMAZ'

En fazla 3 bin 340 metrekarelik çalışma yapılmasına izin verilen arsaya kot oyunu yapılarak kaçak olarak 15 bin metrekare daha ilave edilmişti. İnşaat, Battal İlgezdi'nin sahibi olduğu Erguvan İnşaat A.Ş. tarafından yapılıyor. Özel eğitim tesisi alanı olmadığı halde inşaatına başlanan eğitim binası bittiğinde, ilçede 7 yıldır kaçak tesis işleten bir özel okula kiralanacaktı. Ancak savcılıktan alınan sonuca göre inşaatı devam eden alana kesinlikle okul yapılamayacağı yönünde karar çıktı.


KENDİ ŞİRKETİNE PARA CEZASI KESTİ AMA...

23.07.2015 tarihinde Ataşehir Belediye encümenince kaçak yapılaşmadan dolayı yıkım ve 48 bin TL para cezası kesildi. İlgezdi'nin sahibi olduğu Erguvan İnşaat firmasının yaptığı kaçak inşaat yüzünden kendi şirketine ceza kesmek zorunda kaldı. Yıkım işlemi gerçekleştirilmediği için Ataşehir Belediyesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulması lazım. Ancak suç duyurusunda bulunulmadı.


ENİŞTESİ VERDİ, DAMAT KABUL ETTİ

Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ile Gamze Akkuş İlgezdi'nin eniştesi Çetin Şenyurt'a ait olan arsada kaçak olarak devam eden inşaatın yıkım kararından sonra İlgezdi'nin enişteleri Ataşehir Belediyesi'ne inşaatla ilgili tadilat projesi sundu. Damatları da yani Battal İlgezdi, haliyle projeyi kabul etti. Ancak savcılık inşaatın devam ettiği alanda okul yapılamaz yönünde karar aldı.


SAĞ ŞİKÂYET ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, kaçak olarak inşaatı devam eden arsayla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. “Halen devam eden kot oyunu ile jeolojik eşik sınırı içinde kalan arsaya imar durumunda 3 bin 340 metrekare inşaat yapılması gerekirken sadece tabii zemin üzerinde fazladan kaçak olarak 15 bin metrekare inşaat yapıp ve yaklaşık 10 bin milyonluk haksız rant elde edilmiştir. 9,50 metre olan yükseklik, yapılan usûlsüz işlemlerle 25 metreye yükseltilmiştir. Eğitim tesisi olmamasına rağmen özel okul inşaatı yapılmaktadır.”


Yeni Şafak 


Geri Dön