19 / 04 / 2024

Acıbadem yurt yapımı

Acıbadem yurt yapımı

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.

Benesta Acıbadem projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Benesta yeni projesi Benesta Acıbadem'in detaylarını açıkladı. Peki Benesta Acıbadem projesi nerede yükselecek? İşte Benesta Acıbadem projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Benesta Acıbadem ön satışta! 

Benesta imzasıyla İstanbul'un merkezi Acıbadem'de yükselen Benesta Acıbadem projesi ön satışa sunuldu. Projede teslimlerin Aralık 2024'te yapılması planlanıyor. 

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Acıbadem Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acıbadem Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’de  60 bin TL sermaye bedeli ile Fikri      Alişan tarafından kuruldu.

Acıbadem, yurtdışında hastane yatırımlarına hazırlanıyor!

Sağlık alanında verdiği hizmetlerle adından söz ettiren Acıbadem Grubu, yurt dışında hastane açmaya hazırlanıyor. Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürü Tahsin Güney, özellikle Balkanlar'da yatırım yapmayı düşündüklerini dile getirdi. 

Benesta Acıbadem'de inşaat yeniden başlıyor!

Dünyanın en büyük 129'uncu müteahhitlik firması olan Esta İnşaat, Benesta Acıbadem 352 projesinin inşaatına yeniden başlıyor.

Acıbadem'deki yurt inşaatı mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı sürüyor. İnşaatta kaçak kat yapıldığı ortaya çıktı. İkinci kez mühürlenen inşaatın, mührünün söküldüğü ileri sürüldü...

Acıbadem'de ruhsatsız yurda direnen muhtarlığın tahliyesi istendi!

İstanbul Acıbadem'de Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na tahsis edilen araziye inşa edilen kaçak yurt inşaatı için muhtarlık ve mahalle sakinleri senelerdir direniyor. Üsküdar Belediyesi'nden muhtarlığa gelen son tebligatla yeni bir yer gösterilmeden muhtarlık binasının tahliyesi talep edildi.

Acıbadem Tibaş Park sitesi sakinlerinden kaçak inşaat isyanı! 

Tibaş Parkı gönüllüleri bugün düzenledikleri basın açıklamasında, "Park ve Kültür Merkezi; bağışlanma ve imar koşuluna uygun bir şekilde yeniden yapılarak Acıbadem halkının kullanımına açılmalıdır" dedi...

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.

Acıbadem Mimarlık Yapı Endüstri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acıbadem Mimarlık Yapı Endüstri ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Nazım Güneş tarafından kuruldu.

Acıbadem yurt yapımı Haberi

Acıbadem yurt yapımı

Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğinde bulunan arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz olarak verildi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği belirlendi. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra bir önceki İBB yönetimi parkla ilgili yeni bir imar planı hazırladı. 

YENİDEN DAVA

Yeni imar planlarına parkın sosyal ve kültürel tesise dönüşmesinin sağlayan plan notları ekledi. Bu süreç sonrasında Üsküdar Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl ocak ayı oturumlarında arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na “Eğitim Hizmetleri ve Öğrenci Yurdu” faaliyetinde bulunmak aamcıyla 49 yıllığına bedelsiz verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. Buna göre süre 20 yıl...