28 / 03 / 2024

Acity AVM, büyüyen yüzüyle kapılarını açıyor!

Acity AVM, büyüyen yüzüyle kapılarını açıyor!

Acity Alışveriş Merkezi, 12 aylık inşaatın ardından büyüyen yüzü ve yeni kimliği ile 3 Mart 2014’te (bugün) kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Acity’nin kiracı karması da moda, ev tekstili ve eğlence branşlarında yeni markalarla güçlendirildi...



Türkiye’de büyük ölçekli alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, gerçekleştirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanında hizmet vererek başarılı projelere imza atan ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Acity Alışveriş Merkezi’nin genişleme projesi tamamlandı.

 

Acity Alışveriş Merkezi, 12 aylık inşaatın ardından büyüyen yüzü ve yeni kimliği ile 3 Mart 2014’te (bugün) kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Hayata geçirilen genişleme projesi ile kiralanabilir alanı 25.000 m2’den 39.000 m2’ye çıkan Acity’de, beş kat üzerinde 170 mağaza, restoran ve kafeler, terası da olan bir yeme-içme alanı ile eğlence üniteleri yer alıyor. Alışveriş Merkezi, 2.700 araçlık park yeri kapasitesine sahip. A1 Grup, toplam yatırım hacmi 175 milyon ABD Doları olan Alışveriş Merkezi’nin yatırımcısı ve sahibi. Alışveriş Merkezi’nin kiralaması ve uzun dönemli yönetimi, Temmuz 2013’ten bu yana ECE Türkiye tarafından yürütülüyor.

 

Gerçekleştirilen büyüme projesi ile Acity’nin kiracı karması da moda, ev tekstili ve eğlence branşlarında yeni markalarla güçlendirildi.  Acity, Bimeks Teknoport, Beymen Business, Boyner, Derimod, Dreampark, English Home, Koton, LC Waikiki, Marks & Spencer, Network, Occasion, Tekzen Yapı Market, Watsons ve YKM gibi 170 ulusal ve uluslararası markayı aynı çatı altında toplayarak ziyaretçilerine geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

 

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, “Türkiye’de birinci ve ikinci jenerasyon alışveriş merkezlerinin büyütülmesi ve yenilenmesi alanlarında büyük bir potansiyel görüyoruz. 2008 yılında açılmış olan Acity, Ankara’da sadık bir müşteri kitlesine sahip çok başarılı bir alışveriş merkezi. Genişleme projesinin tamamlanması ile Acity’nin, değişen pazar şartlarına, müşterilerimizin gelişen talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesi sağlanmış oldu” dedi.

 

Ankara’nın hızla gelişen bölgesi olan ve şehrin batı  aksında yer alan Acity Alışveriş Merkezi’nin çekim alanında yaklaşık 3,4 milyon kişi yaşıyor. Acity’nin şehrin ana arterlerinden İstanbul Yolu üzerindeki konumu ve toplu taşıma olanakları, ziyaretçilerin alışveriş merkezine anayoldan doğrudan giriş yaparak rahatlıkla ulaşabilmelerine olanak sağlıyor.

 

ECE – Güçlü Ortağınız

ECE Grubu, 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir. Grup, aktif olduğu 17 ülkede yönetmekte olduğu 189 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideridir. 6 milyon m2 kiralanabilir alanda faaliyet gösteren 17.500 perakendeci ortağının yıllık ciroları toplamı yaklaşık 21 milyar euro’dur. Berlin’de yer alan “Potsdamer Platz Arkaden”, Leipzig ana tren garında bulunan “-Promenaden- im Hauptbahnhof Leipzig” ve İstanbul’da “Marmara Park”, ECE Grubu tarafından yönetilmekte olan alışveriş merkezlerinden bazılarıdır. Stuttgart’daki Milaneo ve Aachen’daki Aquis Plaza’nın da aralarında yer aldığı Avrupa çapında 14 proje ise halen planlama ve inşaat aşamasındadır.

ECE Grubu’nun iştiraki olarak 2000 yılında kurulmuş olan ECE Türkiye Acity Alışveriş Merkezi’nin yanısıra, Ankara’da ANKAmall, İstanbul’da Marmara Park, MetroCity, Beylikdüzü Migros, CarrefourSA Bahçepark, Maltepe Park ve Neomarin, Antalya’da TerraCity ve Antalya Migros, Eskişehir’de Espark ile İzmir’de CarrefourSA Karşıyaka Alışveriş Merkezlerini başarıyla yönetmekte ve kiralama faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmanın kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini üstlendiği İstanbul’daki Akasya Park Ümraniye, Ankara’daki Park Vera ve Afyonkarahisar’daki Afyon Alışveriş Merkezlerinin inşaatları devam etmektedir. ECE Türkiye’nin farklı şehirlerde devam etmekte olan geliştirme, planlama, yenileme ve genişleme aşamasındaki projeleri de mevcuttur.


Geri Dön