18 / 04 / 2024

Adalet Bakanlığı'ndan, 'Thodex' CEO'su hakkında açıklama

Adalet Bakanlığı'ndan, 'Thodex' CEO'su hakkında açıklama

Thodex'in CEO’su kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta hakim karşısına çıkmıştı. Sonraki yakalanmasından sonra 29 günün ardından resmi iade talebinin gönderildiği gibi haberler çıkmıştı. Adalet bakanlığı ise gecikmeden Faruk Fatih Özer ile ilgili açıklama yaptı…



21 Nisan 2021 akşamı Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolarla beraber yurt dışında kaçmıştı. Yapılan ilk açıklamada kaçma gibi durumun olmadığı söylenmişti. Ama olayın açığa çıkması uzun sürmedi. Kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer, 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Faruk Fatih Özer'in iadesine ilişkin süreç hakkında bazı basın yayın organlarında asılsız haberlerin yer aldığını söyleyerek, Arnavutluk'ta tutuklanan 'Thodex' borsasının sahibi Faruk Fatih Özer'in, yakalanmasından sonra 29 günün ardından resmi iade talebinin gönderildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Arnavutluk resmi makamları tarafından gönderilen 13 Eylül 2022 tarihli yazı ile Özer hakkındaki iade yapılmasının talep edildiği, bunun üzerine 16 Eylül 2022 tarihinde Arnavutluk makamlarına, iade talebinin önceden de iletildiği belirtilerek ihtiyaten tekrar gönderildiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön