26 / 04 / 2024

Adalı Holding Sheraton'u Adana'ya getiriyor!

Adalı Holding Sheraton'u Adana'ya getiriyor!

Mimaride esin kaynağı Seyhan Nehri olan Adana'daki Sheraton'ın 2013 yılında açılması bekleniyor. Yatırımcı Adalı'nın İstanbul, Ankara, İzmir ve KKTC için de otel yatırımı planı var



 Seyhan'ın kıvrımlarına
Sheraton'ı sığdırdı

- Mimaride esin kaynağı Seyhan Nehri olan Adana'daki Sheraton'ın 2013 yılında açılması bekleniyor. Yatırımcı Adalı'nın İstanbul, Ankara,  İzmir  ve KKTC için de otel yatırımı planı var

İnşaat, enerji, lojistik ve servis sektörlerinin ardından turizm sektörüne giren Adalı Holding, Seyhan Nehri kıyısında yaptığı otelin işletmesi için Sheraton Oteli işletmecisi Starwood
Hotels&Resorts ile anlaştı. Bu adımla sektöre iddialı bir giriş yapan holding, Sheraton Adanadan sonra beş yıl içinde İstanbul, Ankara, İzmir ve KKTCnde turizm yatırımları yapmak için fizibilite çalışmalarına devam ediyor. Otelin mimari tarzında Seyhan Nehrinin kıvrımları, mimar Murat Kadere esin kaynağı oldu.
Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hünkar Şevki Adalı, turizm alanındaki ilk yatırımlarını önemli bir markayla birlikte geliştirmelerini, bu alandaki iddialarının kanıtı olarak göstererek, 2013 yılında hizmete alacakları otelin 300 kişiye iş imkânı yaratacağını belirtti.
Diğer Eş Başkan Serdal Adalı ise Adana, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve  Adana  İncirlik Hava Üssündeki projelerle yol aldıkları Türkiye'deki etkinliklerini dünyaya da yaydıklarının altını çizerek, 50'nci yaşlarında bir otel yatırımıyla Adana'ya bacasız bir sanayi kazandırmaktan mutlu olduklarını kaydetti. Yeni yatırım planlarına dikkat çeken Adalı,  İstanbul, Ankara, İzmir ve KKTC'deki fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bu alandaki iddiamızı güçlendireceğiz" diye konuştu.

Otel S şeklinde

Adalı Holding Genel Müdürü Aytaş Demirtaş, 200 milyon doları aşan ciro hacmine erişen grubun büyüme alanlarından birinin de turizm olacağını vurguladı. Bölgenin dinamiklerini, potansiyellerini ve ihtiyaçlarını çok iyi takip ederek 2007'de turizm yatırımını gündeme aldıklarını belirten Demirtaş, Seyhan Nehri kıyısında geliştirdikleri 64 bin metrekarelik otelin Adana'nın modern yüzünün şekillendiği bir noktada yer aldığını söyledi.
Adananın sembolü olmasını bekledikleri otelin tasarımının 2 Design Group tarafından yapıldığını vurgulayan Demirtaş, mimaride Seyhan Nehri'nden alınan ilhama dikkat çekti. Demirtaş, şöyle konuştu: "Seyhan Nehri yapısıyla bize örnek oldu. Proje S harfi şeklinde bir tasarımla hayata geçiriliyor. Nehrin akışını sembolize eden tasarım, büyük bir tesadüfle hem Seyhanın hem yatırımcı firma Serka Turizm A.Şnin hem de markamız Sheratonın baş harflerini buluşturuyor."

Starwood Hotels&Resorts Doğu ve Orta Avrupa Başkan Yardımcısı ve Bölge Direktörü Thomas Willms da dokuz markalarından biri olan Sheraton'un Adana'daki bu girişimle Türkiye'deki otel sayısını altıya çıkaracağını kaydetti. Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir piyasa olduğunu vurgulayan Willms, "Adananın açılmasıyla birlikte 3 yeni otel eklenecek. Bu sene ekim ve kasım gibi Meridyen Etiler ile Bursada iki otel açılacak" dedi.
Şu anda 75 ülkede 400 otel işlettiklerini belirten Willms'in altını çizdiği bir diğer nokta da önümüzdeki üç yıl içinde Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da 50 yeni otel açma planları oldu.

'Enerjide yabancıya ihtiyaç yok
Şevki Adalı, enerji sektöründeki yatırımlarına ilişkin sorular üzerine, şu anda enerji projelerinde herhangi bir yabancı ortak arayışları olmadığını ifade ederek, 1 ay kadar önce 27 megavat gücünde bir HESi devreye aldıklarını, devam eden ve toplam gücü 130 megavata ulaşan 4 HES projesinin devam ettiğini söyledi.


Geri Dön