26 / 04 / 2024

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Mehmet Serbes bugünkü köşesinde 5 Ocak Stadyumu'nun yerine ne yapılacağını kaleme aldı.

İşte Mehmet Serbes'in 'Yıkılacak Şehir Stadı için benim önerim' başlıklı yazısı...

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalar da Adana gündeminde uzun süre yer tuttu.

Sonunda hem  Adana  halkının, hem sivil toplum örgütlerinin tepkileri hem iktidar hem muhalefet partilerinin milletvekillerini harekete geçirdi ve bu alanın AVM veya başka şekilde yapılaşmaya açılmasının önüne engel koyuldu. Peki şimdi bu alanda ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Evet, bilinen ve kamuoyuna aktarılan kadarıyla burası bir AVM olmaktan veya çok katlı beton bloklara teslim olmaktan kurtartıldı. Ancak henüz ne yapılacağı netliğe kavuşmadı. Devler çevreleri bu alanda Millet Bahçesi yapılacağını belirtiyor. Ancak bu da kesin değil. Aynı zamanda Millet Bahçesi yapılmasına itirazlar geliyor.

Çünkü çarşının merkezi olan Reşatbey, Cemalpaşa, Yüzevler, Çınarlı D öşeme Mahallelerinden insanların yeşil alana ulaşma imkanları fazla. Aynı zamanda birçok zaman sabahları Adana'nın çeşitli semtlerindeki kişiler Merkez Parka veya Millet Bahçesi'ne yürüyüş için gidiyor, hafta sonlarını da burada değerlendiriyorlar. Bu nedenle buradaki yeşil dokunun tabii ki korunması koşuluyla Adana halkının gezip dolaşmasına imkan sunan donatı alanlarıyla beraber daha çok genç bireylerin spor yapacağı alanlar, tesisler inşa edilmeli.

Adana 5 Ocak Stadyumu nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Bunların yanı sıra bir kütüphane, sanat atölyeleri, Adana'da büyük bir eksiklik olan sergi salonu da yapılabilir. Özellikle bodrumlu ve zemin katlı şekilde bir bina yapılması; Adana yaşanan kültür-sanat gösterilerinin gerçekleştirileceği salon bulunmaması konusundaki sorunu da çözüme kavuşturur. Adana'nın çarşı merkezi bu şekilde projelerle değerlenebilir.

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!


Geri Dön