19 / 04 / 2024

Adana Aladağ Hastanesi'nin ihalesi 30 Eylül'de!

Adana Aladağ Hastanesi'nin ihalesi 30 Eylül'de!

Aladağ Hastanesi için ihale süreci başladı. İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada hastaneyle ilgili ihale dosyası hazırlama sürecinin tamamlandığı ve Aladağ Hastanesi inşaatı ihalesinin 30 Eylül'de yapılacağı bildirildi.



Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın Aladağ ilçesinde daha önce özel bir firma tarafından yapılması planlanan ve protokol imzalanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı geciken hastane inşaatına bir an önce başlanması için İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine talimat verilmesinin ardından, Aladağ Hastanesi için ihale süreci başladı.


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden, "İlçede yapılması planlanan ancak gecikmelerden dolayı hayırsever firma ile imzalanan protokolün iptal edildiğini ve hastane inşaatı yapım işinin 2016 yılı yatırım programına alındığı” bilgisini alan Vali Demirtaş, statik projeleri Sağlık Bakanlığınca revize edilen hastane inşaatında, ihale sürecinin en kısa sürede tamamlanması ve hastanenin yapımına başlanması talimatı vermişti.


İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada hastaneyle ilgili ihale dosyası hazırlama sürecinin tamamlandığı ve Aladağ Hastanesi inşaatı ihalesinin 30 Eylül'de yapılacağı bildirildi.


Yapılması planlanan 15 Yataklı Entegre Devlet Hastanesinin bin 358 metrekare oturum alanı, 4 bin 37 metrekare toplam kapalı alanına sahip. Bodrum, zemin ve 1 kat olarak inşa edilecek hastanenin 15 hasta yatak kapasitesi, 6 poliklinik ve 4 müşahede yatağı olması planlanıyor.


İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından Aladağ Devlet Hastanesinin kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.




Adana Bölge


Geri Dön