19 / 04 / 2024

Adana betona teslim edildi!

Adana betona teslim edildi!

Dr. Müzeyyen Şevkin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin'i ziyaret etti. Müzeyyen Şevkin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin'le Adana'yı konuştu.



Jeoloji Yüksek Mühendisi, Dr. Müzeyyen Şevkin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası  Adana  Şube Başkanı Hasan Zengin'i ziyaret etti. Adana'ya dair görüşlerini paylaşan Dr. Şevkin, kentte tarım topraklarının bitirildiğini söyledi. Tarım topraklarının tüm dünyada stratejik öneme sahip olduğunu, beyaz altın pamuk diyarı Adana'nın pamuk başta olmak üzere birçok ürünü ithal etmeye başladığını kaydeden Dr. Şevkin, "Çocuklarımızın geleceği için sorunlara kalıcı çözümler üretmek zorundayız" dedi. 


Muhalefet ya da iktidar partisine mensup milletvekillerinin kenti ön planda tutan çalışmalar yapmak zorunda olduğunu, gerektiğinde bir araya gelmesinin önemini vurgulayan Dr. Şevkin, "Adana, maalesef birçok nedenden dolayı Türkiye'nin en işsiz kenti oldu. Türkiye'nin 4. büyük kentiyken 6. sıraya geriledi. 


Yaşanabilirlik seviyesinde son sıralara demir attı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı yok denecek kadar azaldı" diye konuştu. 


"BETONLAŞMANIN ÖNÜ ALINAMADI" 


Çukurova'nın Türkiye'nin en önemli deltasında yer almasına karşın bu potansiyelin iyi değerlendirilemediğini söyleyen Dr. 

Şevkin, şöyle konuştu: "Adana ile aynı coğrafi konuma sahip birçok kentin gerisinde kaldık. Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak bir yana birçok Avrupa ve Asya kentleriyle kıyaslanamayacak seviyeye düştük. Kentler arasındaki dengesiz teşvik sistemi başta olmak üzere tarım ve sanayi alanında yaşanan daralma kentimizi işsizliğe sürükledi. Adana'ya göç eden insanlarımızı ekonomiye entegre edemeyince işsizlik korkutucu boyutlara ulaştı. Geniş imkanlara sahip olmasına rağmen kentimizde betonlaşmanın önü alınamadı. Yeni gelişim merkezlerinde yeşil alan ve sosyal donatı alanları dikkate alınmalı. Verimli tarım arazilerinin yok edilmesi engellenmeli." 


ZENGİN: "YANLIŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETİR" 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hasan Zengin ise tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm furyasının başladığını, kentsel dönüşümün iyi uygulanması halinde önemli çözüm olacağını ancak iyi uygulanmadığı takdirde telafisi güç sorunları beraberinde getireceğini söyledi. 


"Kentsel dönüşüm halk için, halkla el sıkışılarak gerçekleşmediği takdirde tam bir çözümsüzlük üretir" diyen Hasan Zengin, "Yanlış uygulanan kentsel dönüşüm yanlış imar planlarından daha fazla zarar verir. Biz, halktan yana, çözüm odaklı kentsel dönüşümden yanayız" dedi. 


Adana Egemen


Geri Dön