16 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'ın çehresi dev projelerle değişiyor!

Adana Ceyhan'ın çehresi dev projelerle değişiyor!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Ceyhan'a yapılan hizmetler ile yapılacak projelerini değerlendirdi. Başkan Öztürk göreve gelmeden önce "Daima Ceyhan, Daima duruyoruz. Çalışmalarımız aksamadan devam ediyor." dedi.



Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Ceyhan'a yapılan hizmetler ile yapılacak projelerini değerlendirdi. Başkan Öztürk göreve gelmeden önce "Daima Ceyhan, Daima duruyoruz. Çalışmalarımız aksamadan devam ediyor." dedi. 


BORÇLU BİR BELEDİYEDEN HİZMET ÜRETEN BİR BELEDİYE KONUMUNA GELDİK 

Göreve geldikleri gün 225 milyon TL, borç devraldıklarını ve 1 buçuk milyon TL'lik elektrik borcundan dolayı belediyenin elektriklerinin bile kesildiğini hatırlatan Başkan Alemdar Özlürk. "yasaların verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirme gayretindeyiz. Hizmet alanımız 18 buçuk katı artmasına rağmen personel ve yakıt konusunda israfın önüne geçerek arık hizmet üretebilen ve çalışan bir belediye olduk" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK 

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kentsel dönüşüm projesinin resmi gazete yayınlanmasının Ceyhan'da büyük heyecan uyandırdığını ifade ederek "30 Mart seçimleri öncesi verdiğimiz en büyük sözlerden biri olan kentsel dönüşüm projesinin hayata geçiyor olması ortaya koyduğumuz iradenin tecellisidir. İlçemiz Türlübaş. Konakoğlu, Kaltakiye, Aytemuroğlu ve Civaııtayak mahalleri sınırları içersinde bulunan 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi hazırlamıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da imzasının ardından 20 Kasım 2014 tarih ve 29181 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Allah'ın izniyle içerisinde işyeri, rekreasyon alanları, otoparklar, spor ve gezi alanları ile alış veriş merkezlerinin de bulunduğu kentsel dönüşümü Ceyhan'da başlatmanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz." açıklamalarını yaptı. 


YEŞİLLER İÇİNDE BİR CEYHAN İÇİN 

Geleceğe daha temiz ve daha yeşil bir çevre bırakmak, ağacın ve ormanın önemine dikkat çekmek için Cumhuriyetimizin 91. yılı nedeniyle bin 100 dekarlık alanda hatıra ormanı oluşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Alemdar Öztiirk, " hatıra ormanının yanısıra ilçemizde yaşayan 160 bin hemşerimizin sayısı kadar 160 bin fidan kampanyası başlattık. Bu amaçla vatandaşlarımıza 170 bin adet, fıstık çamı, harnup, defne, mazı ve yasemen türlerindeki fidanları ücretsiz dağıttık. Talep olması halinde bu sayıyı 250 bine çıkarmayı planlıdık. Hedefimiz 'Ceyhan içinde yeşil değil, yeşiller içersinde bir Ceyhan'dır" diye konuşlu. 


GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİMİZİ SPORA DAHA FAZLA YÖNLENDİRECEK 

Çok amaçlı Ceyhan Gençlik Merkezi'nin inşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Alemdar Öztüık, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönelmesi açısından gençlik merkezinin gerekliliği kaçınılmazdır. Bu nedenle ilçemiz 6 Ocak Mahallesi'nde bulunan Ceyhan şehir Stadı yanındaki alanda başlayan çalışmalarımız bitmek üzeredir. Bin metrekare oturum olmak üzere toplam 4 bin metrekarelik alanda yapılan gençlik merkezimizde tenis kortu, basketbol, voleybol ve yüzme havuzu da yer alıyor." 


CEYHAN ŞEHİR STADYUMU YENİLEME ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE 

Ceyhan Şehir Stadı'nda çim ve tribün yenileme çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Alemdar Öztürk. "Belediye olarak spora elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu amaçla 35 yıl önce yapılan yaklaşık 5 bin kişilik Ceyhan şehir stadyumunda tribün, çimlerin ve soyunma odalarının yenilenmesi çalışmalarını başlattık. Ceyhan'ımıza yakışır olimpik şartlarda bir stadyum oluşturmak amacıyla başlattığımız çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiştir. 


HAYIRLARA VESİLE OLMAK ÇOK GÜZEL 

Sosyal sorumluluk projelerini de oldukça önemsediklerini ifade eden Başkan Alemdar Öztürk, yoksul ailelere iletilmek üzere 'Hayra Uzanan eliniz' olalım sloganı ile hayır çarşısını hayata geçirdiklerini söyledi. Alemdar Öztürk. "Hayır çarşısında karınca kararınca yardımlar yapılıyor. Yine çok sayıda öğrenciye de kırtasiye yardımında bulunuldu. Ev eşyasından tutun da mobilya ve giyim eşyasına kadar hayırsever vatandaşlarımızın tüm yardımlarını hayır çarşısı vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz." dedi. 


CEYHAN'A HOŞ GELDİN BEBEK KAMPANYASI 

Ceyhan Belediyesi olarak bir ilke daha imza attıklarının altını çizen Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, 'Ceyhan'a hoş geldin bebek' Projesi ile yeni doğan bebekleri ve annelerini hastanelerde ziyaret ettiklerini anımsatarak " Belediye olarak yeni doğan bebeklere hediye kapsamında havlu, çocuk bezi. biberon, çocuk kıyafeti, ateş ölçer ile birlikte anne kıyafetinden oluşan hediye paketi armağan ediyoruz. Şimdiye kadar 3 bine yakın bebeğe 'Ceyhan'a hoş geldin bebek' dedik. Bu projemiz devam ediyor." 2 BİN 400 


ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KURS HİZMETİ VERİYORUZ 

Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, maddi imkânları elvermeyen 2 bin 400 öğrenciye yönelik olarak Ceyhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz etüt merkezi açtıklarını ifade ederek "maddi olanakları elverişsiz öğrencilerimize yönelik kurslar düzenledik. Ayrıca ücretsiz eğitim yayınları da temin ediyoruz. Amacımız, dershaneye gidemeyen öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlayarak onlara güzel bir eğitim ortamı sunmaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın eşit şartlarda eğilim görmeleri gerektiğine inanıyoruz. Kursların aynı zamanda Ceyhan'da eğitimin kalitesini ve üniversiteye giriş seviyesini de yükselteceği inancındayız. Bu hizmetimiz devam ediyor, "dedi. 


CAMİİ VE İBADETHANELERİMİZ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR 

Başkan Alemdar Öztürk, ilçe genelinde bulunan ibadethanelerin temizlik, bakım ve onarımlarını periyodik bir şekilde yerine getirdiklerini ifade ederek; "ilçemiz genelinde 152 camii ve ibadethane bulunuyor. Oluşturduğumuz camii temizlik ekibi vasıtasıyla tüm ibadethanelerimizin düzenli olarak temizlik ve bakımım da titizlikle yerine getiriyoruz." Dedi. 


YAŞLI EVLERİ BAKIMI VE TEMİZLİĞİ BİRİMİ 

İlçe genelinde kurulan 6 kişilik ekiple. 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç kimsesi olmayan 600 vatandaşa ulaştıklarını belirten Başkan Alemdar Öztürk, "Amacımız 65 yaş üstü yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımıza sevgi ve şefkatle yaklaşarak günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmek, en önemlisi de gençlerimizin yaşlılara sahip çıkması için örnek olmaktır. 2014 yılı Mayıs ayından bu yana kurulan ekiple birlikte 65 yaş üstü bakıma muhtaç, engelli ve kimsesi olmayan vatandaşların evlerine gidilerek bizzat ev temizlikleri ve bakımlarını yapıyoruz." 


ÇEŞİTLİ PANEL, KONFERANS SEMİNERLER DÜZENLEDİK 

Ceyhan Belediyesi olarak değişen Türkiye şartları içerisinde yeni bir belediyecilik anlayışını Ceyhan'a getirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Alemdar Öztürk. "Bu amaçla Ceyhan Belediyesi olarak özellikle gençlerimize ve ailelerimize yönelik çeşitli konularda önemli hafta, gün ve aylarda konferans. seminer ve paneller düzenledik." dedi. 


SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK BİR BELEDİYEYİZ

 Ceyhan Belediyesi'nin, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmaların. Rusya'daki uluslar arası konferansa konu olduğunu ifade eden Başkan Alemdar Öztürk: "Rusya'nın St. Peteısburg şehrinde 2-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Ümmü Saliha Eken İnan. Ceyhan Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerin Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılara sundu. Bu da bizleri manevi olarak daha da güçlendirmiştir." 


ŞEHİT POLİS MEMURU SÜLEYMAN ÇAKIR YÜRÜYÜŞ YOLU VE REKREASYON ALANI 

Cumhuriyet Mahallesi kanal boyunca uzanan bin 50 metre uzunluğundaki Şehit Polis Memuru Süleyman Çakır Yürüyüş Yolu ve Rekreasyon Alanı"nda asfalt çalışmalarımız, ağaçlandırma, bisiklet yolu ve spor ile oyun grupları montajını tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Ceyhanlı hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz." 


VATANDAŞIN TAPU SORUNUNA NEŞTER VURDUK 

Yıllardır tapularını alamayan Gazi Osman Paşa ve Sarısakal Mahallesi sakinlerinin tapu sorununa neşter vurarak çözüm getirdiklerini söyleyen Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, "Gazi Osman Paşa ve Sarısakal Mahallelerinin 40 yıllık kanayan yarası olan tapu sorununu çözmek adına başlattığımız çalışmalar neticesinde yıllardır tapularına kavuşamayan 500 vatandaşımız tapularına kavuştular." 


CEYHAN BELEDİYESİ'NDEN BAYAT EKMEK KUMBARASI

Türkiye'de günde yaklaşık 6 milyon adet ekmeğin israf edildiğini belirten Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediyesi olarak ekmek konusunda israfı önlemek için sosyal bir proje olan bayat ekmek kumbarası projesini başlattıklarını vurguladı. 


YIL BOYU SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ. 

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, " Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nin Ceyhan'da kültürel faaliyetlerin artarak devam etmesine çok büyük katkılar koyacağına inanıyoruz. Ceyhan Belediyesi olarak bu merkezimizde sevgili gençlerimiz için ücretsiz çeşitli kurslar, konferanslar ve etkinlikler düzenliyoruz," 


TOPLAM 4 BİN KONTEYNER 

Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, "yeni Bütünşehir Yassı ile birlikte 70 köy ve 11 belde mahalle statüsüne kavuştu. Merkezdeki 31 mahallemizle beraber toplam 112 mahallemize eşit hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Şuanda Adana'nın 4 merkez ilçesi hariç, temizlik hizmetlerini tüm mahallerine kesintisiz bir şekilde götüren yegâne belediye, Ceyhan Belediyesi'dir. Kendi ürettiğimiz ve aldığımız pedallı 800 litrelik yeni nesil konteynerlerle bu sayı 4 bini buldu." 


YOL, PARK BAHÇE VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 

Başkan Alemdar Öztürk, "Tüm bunların yanı sıra belediyemiz asli görevleri olan. temizlik, park ve bahçe çalışmaları ile tüm mahallelerimizde başlattığımız asfalt çalışmalarımız da göreve geldiğimizden beri hızla sürüyor. Köy yolarımız, camii önleri ve köy meydanları düzenleme çalışmalarımız da devam ediyor. İlçemiz genelinde 60'ın üzerinde park yaptık. 2 bin adet bank, 65 takım oyun grubu ve 25 takım 6'lı fitness grubu ile Park Bahçe Şantiyesi bünyesinde üretilen bin adet masalı oturma grubunun dağıtımını gerçekleştirdik." 


CEYHAN BELEDİYESİ İBADETHANELERDE CEMAATE HAVLU DAĞITIYOR 

Ceyhan Belediyesi Camii ve İbadethane temizliği sürdürürken diğer yandan cemaate verilmek üzere Camii ve ibadethanelerde havlu dağıtıyor Camii ve ibadethanelerde vatandaşların abdest almaları için cemaate temiz havlu dağıtıyor. Ceyhan Belediyesi Cami ve ibadethanelere temiz ve kirli havlu dolapları yaptırarak vatandaşlara bir hizmet daha sunuyor. 


CAMİİ VE İBADETHANELERİMİZ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR 

Başkan Alemdar Öztürk, 30 Mart 2014 yılında göreve gelmelerin ardından ilçe genelinde bulunan ibadethanelerimizin temizlik, bakım ve onarımlarını periyodik bir şekilde yerine getiriyoruz ve yeni aldığımız kararlar doğrultusunda ise bundan böylede ilçemizde bulunan cami ve ibadethanelerimize temiz ve kirli havlu dolapları yaptırarak abdest alan cemaatimize havlu dağıtıyoruz. Başkan Öztürk " ilçemiz genelinde İ 52 camii ve ibadethane bulunuyor. Oluşturduğumuz camii temizlik ekibi vasıtasıyla tüm ibadethanelerimizin düzenli olarak temizlik ve bakımım da titizlikle yerine getiriyoruz." dedi. 


Sefa SAYGIDEĞER/Adana Beş Ocak Gazetesi


Geri Dön