23 / 04 / 2024

Tuzla'nın çehresi 10 bin yeni konutla değişiyor!

Tuzla'nın çehresi 10 bin yeni konutla değişiyor!

Bir zamanlar yazlıkçı ve emeklilerin yaşadığı yer olarak görülen Tuzla'nın çehresi, dev projelerle değişiyor. İlçe bir yıl içinde 10 bin yeni konuta ev sahipliği yapacak. İş Bankası da lojistik merkezini buraya taşıyor



 Bir zamanlar yazlıkçı ve emeklilerin yaşadığı yer olarak görülen Tuzla'nın çehresi, dev projelerle değişiyor. İlçe bir yıl içinde 10 bin yeni konuta ev sahipliği yapacak. İş Bankası da lojistik merkezini buraya taşıyor.

Kiptaş, Dumankaya, Teknik Yapı gibi şirketlerin yatırım yaptığı Tuzla hızla değişiyor. 25 kilometrelik sahili ve sakinliği nedeniyle yazlıkçıların ve emeklilerin yaşam alanı olarak görülen Tuzla'da artık yeni bir şehir doğuyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Sadi Yazıcı, geçen dönemde Kiptaş'ın 5 bin, TOKİ'nin de 5 bin konut yaptığı ilçenin yeni gayrimenkul yatırımlarına ev sahipliğine hazırlandığını açıkladı. Yeni yatırımların E5 üstündeki alanlarda kent yaşamını tetiklediğini belirten Yazıcı şunları söyledi:

330 milyon dolar yatırım
"Şimdi yine TOKİ'nin 5.binlik sosyal konut projesi var. Teknik Yapının hasılat paylaşımı ile 5 bin 500 adetlik projesi var. Bunlar Tuzlaya farklı bir ivme kazandıracak. Özel sektörün de yine 100-200 konuttan başlayan 300-400 daireye kadar çıkan projeleri var. İş Bankasının 500 konutluk projesi var, 330 milyon dolarlık bir yatırımla lojistik merkezini de buraya taşıyor. İki üç yılda tamamlayacaklar. Birçok firmayla yeni arsalar için görüşmeler yapıyoruz, havaalanı bize avantaj sağlıyor. Aydınlı, Orhanlı ve Tepeören'de arazilerimiz var."

Tuzla çok kıymetlenecek
İlçede uygulama planlarının hazırlandığım da anlatan Yazıcı, tarla vasfında olan yerlerin arsa olacağım söyledi ve "Mülkiyet sahiplerine söylüyorum, yerlerinizi satmayın, Tuzla çok kıymetlenecek" uyarısında bulundu. Tuzlanın, ot biçme ihalesi bittiğinde kurtulacağım anlatan Yazıcı şöyle devam etti:

5 yıldızlı oteller sırada
"Boş arazilerde ot biçmek istemiyoruz. İdealimiz buraların en iyi şekilde standardize edilmiş projelerle konut ve ticaret ve k turizme yönelik yatırımların yapılması. Şu anda iki üç tane beş yıldızlı otel projesi var. Üç tane 5 yıldızlı otel yapılıyor." Butik bir AVM yapacaklarını da hatırlatan Yazıcı, ayrıca "Belediye çalışanlarımız için 300-500 konutluk bir kooperatif kuruyoruz" dedi. Yazıcı, bugün 189-200 bin olan nüfusu 300-350 bine çıkartmakla yetineceklerini de vurguladı.

Selma Şenol/Bugün


Geri Dön