19 / 04 / 2024

Adana emlak yatırımında yükseliyor!

Adana emlak yatırımında yükseliyor!

Adason Gayrimenkul Çukurova Bölgesi Satış Müdürü Özcan, inşaat ve arsa maliyetlerindeki artış nedeniyle yakın dönemde bölgedeki konut ve arsa fiyatlarının artacağını söyledi.



Emlak yatırımında öne çıkan Adana, ciddi bir sanayi şehri ve tarım merkezi. Adason Gayrimenkul Çukurova Bölgesi Satış Müdürü Selçuk Özcan, Adana’nın emlak yatırımında İstanbul’a alternatif şehirler arasında gösterildiği söyledi. 


Adana'da 1998'de meydana gelen deprem sonrasında kentsel dönüşüm hızlandı. Selçuk Özcan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Adana, Çukurova bölgesinde kentsel dönüşümün en hızlı yaşandığı yerlerin başında geliyor. Zamanında iki katlı ve bahçeli evlerin çok yoğun olduğu Adana’da, bugün merkezi konumu ve ciddi imar artışından dolayı büyük ve prestijli projeler yapılmaya başlandı. Ayrıca Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri de Adana’da. Adanalıların yüksek metrekare beklentisi, site projelerine olan ilgisi, sosyal tesislere ve yeşil alanlara olan duyarlılıkları, lüks ve kaliteli konut beklentisi, projelerin şekillenmesinde etkili oluyor" ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşüm yeni bir şehir yaratacak ölçüde olmalı

Türkiye'nin hemen her bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Adana'da hız kazandı. Kentsel dönüşüm konusunda en önemli hususun yasal altyapının hızlı bir şekilde çıkarılması olduğunu ifade eden Özcan, "Türkiye birinci derece deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşüm yasasının sektörün önünü açacak ve sürecin çok hızlı bir şekilde işlemesini sağlayacak altyapıya sahip olması gerekiyor. Bu noktada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konu ile ilgili gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını daha çok yenileme olarak adlandırabiliriz. Kentsel dönüşümün daha geniş boyutlu, master planlı ve yeni bir şehir yaratacak ölçüde olması gerekiyor." dedi. 


Konut ve arsa fiyatları yükselecek

Özan, Adana'da konut ve arsa alacaklar için tavsiyelerde bulundu. Özcan şu ifadeleri kullandı; "Adana’da konut almak isteyenlere şu anda yaşanan sektörel durgunluktan dolayı bu dönemi çok iyi değerlendirmelerini öneriyoruz. Demir ve çimento gibi inşaat malzemelerinin fiyatlarının artması ve arsa maliyetlerinin yükselmesi ilerleyen süreçte yeni yapılacak projelere mutlaka yansıyacak. Özellikle mevcut inşaat stokları bittikten sonra fiyat artışlarını daha çok hissedeceğiz. Adana’da konut dışında arsa yatırımı yapmanın da avantajlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bölgenin hızla gelişmesi ve birçok yerden aldığı göçlerle nüfusunun günden güne artması, arsa yatırımı yapılması için doğru bir yer olduğuna işaret ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde hem konut hem de arsa fiyatları en alt seviyede seyrediyor. Faizlerin düşmesi ve ekonominin gelişmesiyle bu fiyatlar yükseleceği için yatırımcıların hızlı davranması faydalı olacaktır"


Geri Dön