19 / 04 / 2024

Adana emniyet müdürlüğü binası yıkılacak mı?

Adana emniyet müdürlüğü binası yıkılacak mı?

Seyhan belediyesi mühürlemişti İl Özel İdaresi tarafından 2010 yılında Adana Valiliğinin yanına inşaatına başlatılan ve 25 milyon 347 bin liraya ihale edilen emniyet müdürlüğünün 14 katlı yeni hizmet binası inşaatının akıbeti merak ediliyor...



Seyhan belediyesi mühürlemişti İl Özel İdaresi tarafından 2010 yılında  Adana  Valiliğinin yanına inşaatına başlatılan ve 25 milyon 347 bin liraya ihale edilen emniyet müdürlüğünün 14 katlı yeni hizmet binası inşaatının akıbeti merak ediliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün binanın, Adana Havaalanı Mania Planı yaklaşma-tırmanma yüzeyi kriteri olan 25,48 metreyi ihlal ettiği ve uçuş emniyetini tehlikeye düşürdüğünü bildirmesi üzerine Seyhan Belediyesi tarafından inşaat mühürlenmişti. Dönemin Valisi İlhan Atış ise 6 katının yıkımı için Valilik ve Seyhan Belediyesine karşı İdare Mahkemesinde dava açmıştı. 


çelikten çozum bekleniyor Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sorunun çözümü konusunda ilgili kurumlara gerekli talimatı verdiği belirtiliyor. Mania sorunun çözümü için Adana Havalimanı pistinin uzatılması gerektiği kaydediliyor. İktidar ve muhalefet partilerine mensup Adanalı milletvekillerinin sorunun çözümü için  Ankara  nezdinde yaptıkları girişimlerinden de henüz bir sonuç alınamadığı vurgulanıyor. Adana'nın Devlet yatırımlarından yeterince yararlanamadığı ve hala üvey evlat muamelesi gördüğünü dillendiren vatandaşlar, Kültür ^ ve Turizm Bakanı Ömer Çe'>-, 4 lik'ten mania sorununu çözmesini bekliyor. 

İnşaatın mühürlenmesinin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, bu problemin çözümünde bir arpa boyu yol alınamadığını belirtmek gerekiyor. 'Mania Problemi çözüldü', 'Binalar yıkılmayacak', 'Yatırımlar sürecek' gibi haberlere rağmen 2013 yılını da geride bıraktık. Bu süre içerisinde başta Ankara olmak üzere neredeyse her hafta farklı mekanlarda toplantılar gerçekleştirildi.


Adana Medya


Geri Dön