19 / 04 / 2024

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatında son durum!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatında son durum!

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına başlanılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde yolun yarısına ulaşıldı. Kampüsün dış cephesi tamamlanmak üzere.



Tamamlandığında 1550 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği en büyük projeler arasında yerini alacak olan  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü binasının dış cephesinin tamamlanmak üzere olduğu ve diğer tüm disiplinlerde inşaatın hızlı bir biçimde devam ettiği açıklandı.


RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, RSY CEO’su Kaan Ekermen, Rönesans Sağlık Yatırım’ın bu konudaki iş ortağı Meridiam’ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Thierry Déau ve Meridiam’ın üst düzey yöneticileri, finansal kapanışta yer alan uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri ve diğer yetkililer, “Kamu Özel İşbirliği-PPP” (Public Private Partnership) modeli kapsamındaki yatırım projelerinin dev adımlarından biri olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün son yapısal beton döküm etkinliğine katıldı.


Kamuya ait yatırımların özel sektör tarafından yapılması ve belli bir süreyle devlete kiralanarak belirli hizmetlerin sağlanması yönteminin kullanıldığı Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeli kapsamında inşaatı süren kampüsü yerinde tetkik eden Uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşaatları devam eden projelerle ilgili de bilgi aldılar.


Toplam yatırım bedeli 540 milyon euro olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde 12 ay içerisinde 550.000 m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa’daki PPP hastane projemiz için temel atma sürecinin de tamamlandığının, Elazığ’da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.


2020’YE KADAR SAĞLIĞA 4,7 MİLYAR EURO’LUK DEV YATIRIM


Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün bu konuda önemli ve ilk adım özelliğini taşıdığını kaydeden Yanıkömeroğlu, “Bu projelerin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da sağlık alanında en büyük yatırımları arasına gireceğini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar ülkemizde PPP hastane projelerine, yaklaşık toplam 4,7 milyar Euro yatırım yapmayı öngörüyoruz.” diye ekledi.


Geri Dön