24 / 04 / 2024

Adana-Gaziantep YHT projesinde son durum ne?

Adana-Gaziantep YHT projesinde son durum ne?

Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin bulunduğu aşamaya ve Adana-Pozantı güzergahının çift hat olarak yenilenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu, Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin bulunduğu aşamaya ve Adana-Pozantı güzergahının çift hat olarak yenilenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çulhanoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.  

 Adana-Gaziantep YHT projesinde son durum ne?

İYİ Parti'li Çulhanoğlu, ''Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye İllerini kapsayan Çukurova bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Gaziantep ilimizi birbirine bağlayacak olan hızlı tren hattı, yolcu ulaşımının yanı sıra tarım ve sanayi ürünleri ile turizmin canlandırmasını sağlayacaktır. Bu hattın biran önce bitirilmesi ile devamında İçanadolu bölgesine bağlantı kurulması bu bölgelere ve ülkemize daha fazla katma değer kazandıracaktır.

Adana-Ankara arasındaki tren yolculuğu Konya veya Kayseri üzerinden yapılabilmektedir. Özellikle Pozantı-Toros tünellerine hiç yatırım yapılmaması ve çift hatta geçilmemesi nedeniyle ulaşım süresi azaltılamamış dolayısıyla yolcu ve taşınan yük miktarı arttırılamamıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu'nun soruları:
1- Adana-Gaziantep arası 5 saat 23 dakika olan seyahat süresini, 2023 yılında 1 saat 30 dakikaya indirilmesini taahhüt ettiğiniz Hızlı Tren (HT) Projesi hangi aşamadadır?

2- Bu projenin başlangıç safhasından bugüne ne kadar mesafe kat edilmiştir? 2020 yılında Projenin hızlandırılması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Demiryolu ulaşımı konusunda herhangi bir çalışma yapmadığınız Adana-Ankara hattı Hızlı Tren projesinin birbiriyle bağlantı yapılabilmesi için, Adana-Pozantı güzergahının çift hat olarak yenilenmesi gerekmektedir. Bu hususta da herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa nelerdir? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz?

4- Bu hususlarda bölge kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön