19 / 04 / 2024

Ukracity projesinde son durum ne?

Ukracity projesinde son durum ne?

Esenyurt'taki imar krizine takılan Ukracity projesinde devir işlemleri sürüyor. UKOM Yönetimi son yaptığı açıklamada, Ukra İnşaat'ın Ağustos gibi imza işlerinin tamamlanmasını planladığını belirtmişti. Peki Ukracity projesinde son durum ne?



Ukra İnşaat, 378 ofislik Ukra Han Plus, 800 konutluk Hane Plus projelerinden sonra, 2010’da en büyük projesi olan 2560 konut ve 70 dükkanlık Ukra City Projesi’ne başlamıştı.


Bozulan mali yapısını düzeltemeyince Aralık 2012'de iflas erteleme isteyen Ukra İnşaat mağdurlarının sesi olan UKOM (Ukra Komşuları Derneği) tarafından yapılan son açıklamada, Ukra İnşaat ile görüşüldüğünü ve Ağustos gibi imza işlerinin tamamlanmasını, Ekim gibi de inşaatın başlamasını planladıkları belirtilmişti. 


Ukra City projesinde mağdur olan vatandaşlardan Özgür Okuturlar, mağdurların kurduğu Ukra City Komşuları Derneği’nin facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada; Ukra İnşaat yetkililerinin, 30 arsa sahibinin imza attığı, 81 arsa sahibinden daha imza alınmasından sonra inşaatın başlayacağını yönünde konuştuklarını dile getirdi. 


İşte Özgür Okuturlar'ın o açıklaması:

Sayın komşular uzun zamandır bilgi alamadığım için ukra satış ofisini aradım ofisteki yetkililer şu ana kadar 30 arsa sahibinin imza attığını 81 arsa sahibinden daha imzalandıktan sonra inşaatın başlayabileceğini söylediler. Haftada 2 -3 gün Özyurtlar yetkililerinin Ukra satış ofisine gelip arsa sahipleri ile görüşme yaptığını bildirdiler. Ayrıca arsa sahipleri sözleşmeyi alıp 2-3 gün okuduktan sonra geri getiriyorlarmış. Ben buradan ayrıca arsa sahiplerine de sesleniyorum lütfen elinizi taşın altına koyun ve bir an önce imzaları atıp inşaatın başlamasına yardımcı olun.


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön