27 / 04 / 2024

Adana Kiza Kurumsal İş Merkezi sağlam temellerle yükseliyor!

Adana Kiza Kurumsal İş Merkezi sağlam temellerle yükseliyor!

Adana’nın vizyon projeleri arasında gösterilen Kiza Kurumsal İş Merkezi, deprem güvenliği konusunda da en yeni teknoloji kullanımı ve uygulamalarıyla güven veriyor.



1000’e yakın ofis ve 300’e yakın iş yerini kapsayan, alanında bölgenin özel sektör olanaklarıyla yapılan en büyük iş yatırımı olarak gösterilen Kiza Kurumsal İş Merkezi’nde deprem güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması için temelden betonarme perdeye; kolon ve kirişlerden döşeme sistemlerine kadar uluslararası standartlarda yapı malzemeleri kullanılıyor.

Adanalı Balak Grup ile Gaziantepli Kurt İnşaat ortaklığında yükselmeye devam eden Kiza Kurumsal İş Merkezi, depreme dayanaklılık konusunda proje, malzeme ve uygulama denetimlerini eksiksiz yürütüyor.

Adana-Mersin D 400 (E5) Karayolu üzerindeki eski Tekel Fabrikasının bulunduğu ve yola 240 metre cepheli 55.262 metrekare arsa üzerinde, 180.000 metrekare kapalı alanı kapsayacak şekilde projelendirilen Kiza Kurumsal İş Merkezi’nde, 120 odalı businnes otel, 12 blokta 990 adet ofis, 287 adet iş yerinin yapımında depreme dayanıklılık önlemleri en üst düzeyde uygulanıyor.


DEPREM GERÇEĞİNE GÖRE PLANLANDI

Proje ortaklarından Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kurt, her türlü konforun düşünüldüğü lüks ofis ve iş yerleriyle yöredeki ticaret ve sanayinin gelişmesine yön verecek Kiza Kurumsal İş Merkezi’nin deprem gerçeği göz önüne alınarak planlandığını belirtti. Aykut Kurt, “Türkiye deprem kuşakları haritasında ikinci derece deprem bölgesi olarak gösterilen Adana’da gerçekleştirdiğimiz projenin deprem yönetmeliklerine uygunluğuna, uluslararası standartlarda kaliteli yapı malzemeleri kullanılmasına ve mühendislik hizmetlerinin en son teknolojiler kullanılarak yürütülmesine büyük özen gösteriyoruz” dedi.

Kurt, 30 bin nüfusa sahip 5 bin adet ticaret ve imalat sanayinde faaliyet gösteren iş yerlerinin bulunduğu bölgede yer alan Kiza Kurumsal İş Merkezi’nin tam anlamıyla Adana’nın gelişmeye en açık, heyecan uyandıran, enerjik bölgesi olacağını vurguladı. Kurt, “Kiza Kurumsal İş Merkezi, mevcut sektör çeşitliliği, ekonomik yaşamın kalbine dokunan güçlü ve çok çeşitli firmaları, buralarda çalışacak binlerce personeli ve canlı trafiği ile şehrin batı bölgesini hareketlendirecek. Adana’nın ekonomik yaşamında yeni çekim merkezi olacak” diye konuştu.


Adana Çukurova Metropol


Geri Dön