26 / 04 / 2024

Adana Ray Sokak'ta bulvar açma çalışmaları yapılıyor!

Adana Ray Sokak'ta bulvar açma çalışmaları yapılıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü Ray Sokak'ta yer alan bulvar açma çalışmalarına devam ediyor...





Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Müdürlüğü ekipleri Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı niteliğindeki Ray Sokak’ta yoğun bir çalışma yürütüyor. Hafriyat, genişletme ve düzenleme çalışmaları yapan Yol Müdürlüğü ekipleri, bu çalışmaların tamamlanmasından sonra asfaltlama çalışmalarına başlayacak ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ilk etapta Denizli Mahallesi’ndeki Şehit Mehmet Özer Caddesi’ne bağlanacak. Oradan da tren yolunun altından geçecek tünelle Havaalanı Kavşağı’na ulaşacak.


Öte yandan Mehmet Şehit Özer Caddesi’nde de Mithatpaşa Mahallesi bölümünde kamulaştırılan binaların yıkımı sürüyor. Buradan da Türkmenbaşı Bulvarı Havaalanı Kavşağı’na bağlanacak  Adana  kuzeyden güneye önemli bir ana arter kazanacak.



Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’yı kuzeyden güneye, doğudan batıya birbirine bağlayacak bulvar açma çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.


Yeni bulvarların açılmasıyla Adana’da trafik sorununun önemli ölçüde çözüleceğini belirten Zihni Aldırmaz, “Ray Sokak’ta sadece Yol Müdürlüğü ekipleri çalışmıyor. Aynı zamanda ASKİ de ana kollektör çalışması yapıyor. Batı arıtmadan gelen ana kollektörün Yeni Vilayet civarındaki tren köprüsü altına ulaşması için 80 metre mesafe aldı. Bu ana kollektör tamamlandığında Adana’nın 17 mahallesi ile tren köprüsü altındaki su baskını riski ortadan kalkacak’ dedi.


ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön