29 / 03 / 2024

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor



Marmaris'in İçmeler sahilinde, lüks otellerin kamuya ait olduğu belirtilen bahçelerinde belediye ekipleri tarafından yol açma çalışmasına başlandı. 


Alınan bilgiye göre, İçmeler Mahallesi'nin sahil kısmında bulunan çok sayıda 5 ve 4 yıldızlı otel, plaja doğru uzanan önlerindeki yeşil alanı uzun yıllar ödedikleri ecrimisil ücreti karşılığında kullandı. Büyükşehir Yasası ile birlikte İçmeler Belediyesi kapanarak bölgede hüküm ve tasarruf hakkı Marmaris Belediyesine geçti.


Belediye görevlilerinin yaptığı incelemede, imar planına göre sahil kenarındaki yürüyüş yoluna yaklaşık 30 metre uzaklıkta paralel olarak bir yol daha bulunduğu belirlendi. Belediye yönetimi, 5 metre genişliğinde ve 250 metre uzunluğundaki yolun açılmasına karar verdi.  


Bölgeye gelen belediye ait iş makineleri ve işçiler, yol açma çalışmalarına başladı. Otellerin havuz başındaki parkeler kırıldı, bar ve sahne olarak kullanılan bazı bölümlerin yıkımı gerçekleştirildi. Yol güzergahında yer alan bazı ağaçlar ile süs bitkileri yerinden söküldü. 


Belediyenin bu uygulamasının yanlış olduğunu savunan bazı otel yetkilileri, oldukça geniş olan sahil yoluna yakın bir başka yolun açılmasının gereksiz olduğunu iddia etti.


- "Kamu menfaatine olan yolu açıyoruz"


Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası gereği 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilçedeki 5 belde ve 13 köyün mahalleye dönüşerek Marmaris Belediyesine devrolduğunu söyledi. 


Marmaris Belediyesinin yeni sorumluluk sahasındaki belediye ait olan gayri menkulleri incelemeye aldıklarını belirten Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:


 "Nerede neyimiz var ve kim kullanıyor?' gibi konularda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bazı yerlerde imara aykırılıklar tespit edildi. Bu aykırılıkların tamamen ortadan kaldıracağız. Otellerin olduğu sahil kesiminde de imara aykırılık var. Orada yeşil alan ve yol olması gerekiyor. Ekiplerimiz, kamu menfaatine olan bu yolun açılması işlemini gerçekleştiriyor." 


"Olması gereken yolun üzerinde kimin oteli veya dükkanı var bakmazsızın imar planını uyguladıklarını" dile getiren Kaplan, "Bu yolun daha önce neden açılmadığını bizden önce görev yapan belediye yöneticilerine sormak lazım. Bizden öncelikli olarak kamunun malı korumak ve kollamak zorundayız. Her hangi bir artniyetimiz söz konusu değil" dedi. 


AA


Geri Dön