29 / 03 / 2024

Adana Sarıçam'da kirasını ödeyemeyen aile sokakta kaldı!

Adana Sarıçam'da kirasını ödeyemeyen aile sokakta kaldı!

Adana merkez Sarıçam ilçesinde yaşayan Sarıç ailesi, kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.



Adana Merkez Sarıçam ilçesi Sofulu Mahallesi'nde yaşayan bir çocuk sahibi Sarıç çifti, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 6 aylık kirayı ödeyemeyince, ev sahibi, ailenin evden çıkmasını istedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, misafirlikten dönen Sarıç ailesi, eşyalarının evin önüne atıldığını gördü.

Aile, yardımsever bir kişinin desteğiyle, eşyalarını, merkez Yüreğir ilçesi Muhtar Kazım Başer Caddesi üzerinde yer alan pazar meydanına taşıdı. Zihinsel engelli 22 yaşındaki çocuklarıyla beraber sokağa atılan Sarıç çiftçi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Maddi olarak durumlarının kötü olduğunu ve bu sebeple kira ödemede sıkıntı yaşadıklarını belirten Mehmet Sarıç (54), ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldıklarını belirtti.

Oğlunun zihinsel engelli olduğunu söyleyen Sarıç, "Herhangi bir gelirim ya da bir kimsem yok. Allah bizleri daha kötü duruma düşürmesin. Oturduğumuz evinde kapısı ve penceresi dahi yoktu. Kira parasını ödeyecek durumumuz yoktu. 6 ay boyunca kiramızı ödeyemedik." dedi.

Hurda ve plastik toplayarak geçinmeye çalıştıklarını dile getiren Sarıç, "Başımızı sokacak bir yerimiz yok. Burada tarlanın ortasında ağaç altında kalıyoruz." diye konuştu.

Mehmet Sarıç'ın eşi Gurbet Sarıç ise, "Çocuğum engelli, eşim ise yaşlı ve çalışamıyor. Halimiz ortada ve yardım talep ediyoruz. Kadın başıma çocuğum ve kocamla birlikte dışarı atıldık. Her şeyimiz göz önünde. Eğer sığınacak ve yardım talep edecek bir akrabamız olsaydı belki bu halde olmazdık. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Kimseyi de bizimle aynı duruma getirmesin." şeklinde konuştu.


Geri Dön