20 / 04 / 2024

Bilal Uludağ: Adana Sarıçam'da hormonlu binalara izin vermeyin!

Bilal Uludağ: Adana Sarıçam'da hormonlu binalara izin vermeyin!

Adana Sarıçam'da konutlar yükselirken Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam'ın düzenli ve herkesin yaşam merkezi haline gelecek bir ilçe olması için büyük özen gösterdiklerine dikkat çekti.



Adana'da yeni konutların yapıldığı bir merkez ilçe haline gelen Sarıçam'a müteahhitlerin ilgisi sürerken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'dan ilginç bir çıkış geldi. Uludağ, "Çok net konuşuyorum, belediye olarak altyapıydı, yoldu, parktı, yapılması gereken neyse herkesin önünü açma noktasında her şeyi takip edelim. Denetim yapan arkadaşlara şunu söylüyorum; Nitelikli konutlar üretilmesi konusunda katı davranın ve asla hormonlu binaya izin vermeyin" dedi.


AYNI ADADA EŞİT APARTMANLAR OLACAK 

Uludağ, Sarıçam'ın düzenli ve herkesin yaşam merkezi haline gelecek bir ilçe olması için büyük özen gösterdiklerine dikkat çekti. Adana'nın en iyi şehir plancıları ile çalışma yaptıklarını anlatan Uludağ, 1 milyonluk nüfusa göre altyapı, yollar ve parklar ile 15-20 yıl sonrasının şehrini ortaya çıkarmak için uğraştıklarını bildirdi. 


Uludağ, "Yeni bir şehir doğarken halk bize şehrin nasıl yapıldığıyla değerlendirecek. Sarıçam'ın geleceğini planlama noktasında ada bazlı çalışmalar yaparak aynı adadaki binaların yüksekliğinin eşit olmasına önem veriyoruz" diye konuştu. 


ÇUKUROVA'NIN ALTERNATİFİ SARIÇAM OLACAK 

Başkan Uludağ, Sarıçam ilçesinin Çukurova'nın alternatifi bir yaşam merkezi olacağına dikkat çekerek, bunun da doğru planlamayla hızlanabileceğim dile getirdi. Uludağ, yapılan binaların denetimleri konusunu çok sıkı tuttuklarını, hormonlu binalara asla geçit vermeyeceklerini anlattı. Uludağ, "Hormonlu binaya izin verirsek şehri kendi elimizle katlederiz" dedi. 


Uludağ, şunları kaydetti: "Ben o noktada çok net konuşuyorum. Diyorum ki arkadaşlarımıza, belediye olarak altyapıydı, yoldu, parktı. Yapılması gereken neyse önümüzü açma noktasında kanalizasyondan elektriğine kadar takip edelim ama nitelikli konutlar üretilmesi konusunda katı davranın ve asla hormonlu binaya izin vermeyin. Bugüne kadar arkadaşlarımızın hiçbiri hormonlu bina konusunda izin vermedi. Teknik konutların yapılması konusunda katı davrandık çünkü Sarıçam Çukurova'nın alternatifi yaşam merkezi. Daha nitelikli yaşam merkezi olma noktasında doğru planlarsak hızla ilerleyecek. Ama biz bu tip şeylere boyun eğersek, hormonlu binalar gibi. İnsanların ruhsatların dışına çıkarak bina oluşturmasına izin verirsek, yarın şehri kendi elimizle katlederiz." 


EKONOMİK YÖNDEN GÜÇLÜ OLACAĞIZ 

Uludağ, Sarıçam'ın her geçen gün gelişmesi karşısında, devletten alınan payların yeterli olmadığına dikkat çekti. Uludağ, "Gönül o kadar çok şey yapmak istiyor ki. Geçmişteki borçlarımız var. Bütçemizin yarısını sırf yollar için ayırdık. Ama o kadar çok yapmak istediğimiz nitelikli parklar, sosyal donatı alanları var ki bunları bizim bütçemizle doğru orantılı olarak kullanmamız lazım. Doğru arsa üreterek ve diğer başka yatırımlarla gelecekte mali disiplini en yüksek bir belediye olma noktasında çalışma yapıyoruz. 5 yıl sonra mali yönden en güçlü belediyelerden biri olacağız." 


SARIÇAM'DA OTURAN 3 KAT ZENGİNLEŞTİ 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana'nın gelecekteki yüzü olması noktasında önemli adımlar atılan ilçede gayrimenkul fiyatlarının 2-3 kat arttığına dikkat çekti. Uludağ, "İnsanlar bir anlamda 3 kat zenginleşti Sarıçam'da. Bu Sarıçam için önemli bir kazanım. Bu noktada elbetteki ilçenin doğru gelişmesi noktasında çok gayret gösteriyoruz. Çukurova'nın alternatifi Seyhan veya Yüregir değil Sarıçam'dır. Bakir alanlarda doğru nitelikli konutların yapılması noktasında çabamız var. "dedi. 


Başkan Uludağ, ilçenin her yönden en iyi olması için yeşil alanları geniş tuttuklarını bir milyon nüfusa göre planlanan Sarıçam'daki yoğunluk oranlarına da dokunmadıklarına dikkat çekti. Uludağ, şöyle devam etti: "Belli bölgelerin yoğunluğunu değiştirmeden kat yoğunluğunu belli bir seviyeye çekiyoruz. O sebeple daha nitelikli, daha planlı bir şehir doğuyor burada. Önümüzdeki 5 yıldan sonra da çok daha somut görünür hale gelecek ve inşallah insanların tercih ettiği bir bölge olacak." 


EĞİTİM, SPOR VE EKONOMİNİN KALBİ BURADA ATIYOR 

Şehrin eğitim, ekonomi ve sporda kalbinin attığı yerin Sarıçam olduğuna dikkat çeken Başkan Uludağ, "Adana'nın iki üniversitesi Sarıçam'da. Çukurova Üniversitesi'nde 53 bin öğrenci okuyor, 13-14 bin öğrenci de Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde. Öğrenci kenti bir Sarıçam oldu. Stadyum da burada, spor kenti olması da önemli bir konu. Türkiye'nin 5. Büyük organize sanayi bölgesi burada. Sarıçam, sanayinin, ekonominin merkezi. Bütün bunları Sarıçamlı tam anlamıyla değerlendirememiş. 

Hak ettiğini alamamış, ama bundan sonraki süreçte hem üniversite ile hem organize sanayi ile hem spor alanında daha entegre çalışacak." 


GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ 

Başkan Uludağ, kadın ve gençlere yönelik çalışmalara da büyük önem verdiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi ile ortak açacağımız Gençlik merkezi önümüzdeki ay içinde hizmete girecek. İncirlik'te de bir gençlik merkezimiz var. 

Kültür merkezini nisan ayında hizmete açacağız. 

Halk eğitim merkezi ile ortaklaşa götüreceğimiz kurslar açacağız, kütüphane, konferans salonu, tiyatro ve sinema salonunun olduğu entegre bir kültür merkezi olacak. Kadınlara yönelik, sosyal market, anaokulu, kadınların günlerini, sporunu yaptığı 5 yıldızlı otel konforunda kadın konuk evimiz var. 


Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön