19 / 04 / 2024

Adana Sarıçam'ı yeniden inşa ettik!

Adana Sarıçam'ı yeniden inşa ettik!

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından yapılan hizmet ve hayata geçirilen projeler sayesinde Sarıçam ilçesi yeni bir çehre kazandı. Sarıçam'da yaşanan gelişimin çok çabuk fark edildiğini kaydedildi.



Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından yapılan hizmet ve hayata geçirilen projeler sayesinde Sarıçam ilçesi yeni bir çehre kazandı. Seçim öncesinde vermiş olduğu vaatlerini bir bir yerine getiren Başkan Uludağ, tamamlamış oldukları projelerle Sarıçam'da değişim, gelişim ve büyük bir dönüşüm yakaladıklarını söyledi.Sarıçam'ın Adana'nın cazibe merkezi ve incisi olacağını belirten Başkan Uludağ, seçim öncesi vaat etmiş oldukları projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ve geçirmeye de devam edeceklerini söyledi. Sarıçam'ın yapılan hizmet ve projelerle gelişmeye ve güzelleşmeye başladığını belirten Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam'da yaşanan gelişimin çok çabuk fark edildiğini kaydetti. 


Sarıçam'ın hızla geliştiğini ve daha da gelişeceğini ifade eden Başkan Bilal Uludağ, "Gelecek 10- 15 yıl içinde Sarıçam'ın 1 milyon kişinin yaşayabileceği bir ilçe haline geleceğini düşünüyorum. Bu nedenle de belediye olarak hedeflerimizi ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Sarıçam'ı 1 milyondan fazla insanın rahatlı yaşayabileceği bir merkez ilçe haline getirmeye çalışıyoruz." dedi. 


Sarıçam'ın yeniden yapılandığını ve yüksek katlı binalarla yeni yeni tanışmaya başladığını belirten Başkan Uludağ, artık Sarıçam'dan Çukurova ve Seyhan'a olan göçün sona erdiğini söyledi. Bir süre sonra artık Seyhan ve Çukurova'dan, Sarıçam'a göç bekleyen bir ilçe olacaklarını kaydeden Başkan Uludağ, bunu başarabilmek için de alt yapı sorunu olmayan, modern, çağdaş ve yeşil bir Sarıçam inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti. 


VAATLERİMİZDEN DAHA FAZLASINI YAPIYORUZ 


2 yıllık süreçte Sarıçam'da gözle görülür bir değişim meydana geldiğinin ifade eden Başkan Uludağ, Belediye başkanı olarak şimdiye vaat etmiş olduğumuz hizmetlerin ve projelerden daha fazla işler yaptık. Seçim döneminde vaat etmiş olduğumuz projelere Belediye Başkanı seçildikten sonra yenilerini ekledik. 2 yılda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin maddi değeri bütçemizin çok çok üstünde oldu. Sarıçam'a hak ettiği değeri vermeye çalışıyoruz ve Sarıçam'a hak ettiği değerin verilmesini bekliyoruz." dedi. 


10 YILDA YAPILMAYANI 2 YILDA KAZANDIRDIK 


Sarıçam Belediyesi olarak, ilçeye geçmiş 10 yılda yapılmayan hizmetleri 2 yıl içinde kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Bilal Uludağ, "Geride bıraktığımız 2 yıllık süreçte belediye de kurumsallaşmayı ve mali disiplini sağladıklarken, yapılan fiziki çalışmalarda gözle görülür hale geldi. Ayrıca Sarıçam Deresi'nin ıslahı için 7 milyon liralık ihale yaptık. Buruk Kolektörü ile Sarıçam Bölgesi'nin alt yapı sorununun çözümü için 26 milyon liralık ihale yaptık. Şu anda birçok yerde projeleri süren park çalışması yenilenen ve yapımı tamamlanan parklarımız var. Kozan yoluna cephesi bulunan Ziraat arazisinin kenarına yapılan ve içinde oyun aletleri, oturma ve spor alanları ile yürüyüş yollarının bulunduğu yer tamamlandı. Bu tesisimizi Sarıçamlıların hizmetine sunduk. Artık burada ilçe halkı özellikle yaz akşamlarında hem spor hem de dinlenme imkânı bulacak." diye konuştu. 


ASFALT, KİLİT PARKE VE KALDIRIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR 


Yeşil Bulvar kıyısına da bisiklet ve yürüyüş yolu ile dinlenme ve spor alanları, giriş kapısı, saat kulesi ve şemsiyeli yolu yapılacağını kaydeden Başkan Uludağ, ilçenin büyük bir bölümünü şantiye haline getirdiklerini söyledi. Birçok mahallede asfalt, kilit parke ve kaldırım çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Uludağ, yaz mevsimi sonuna kadar bu çalışmaları tamamlamayı planladıklarını anlattı. 


ÖNCELİĞİMİZ ASFALTLA TANIŞMAYAN SOKAKLAR 


Sarıçam'da göreve gelir gelmez yol yapım seferberliği başlattıklarını kaydeden Bilal Uludağ, yol yapım çalışmaları sırasında daha önce hiç asfaltla tanışmayan mahalle ve sokaklara öncelik verdiklerini ifade etti. Yapmış oldukları çalışmalarda muhtarlardan ve semt sakinlerinden görüş aldıklarını ve gelen istek ve talepleri değerlendirdiklerini söyledi. Yeni bulvar açma çalışmalarını ise Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Uludağ,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye de Sarıçam'a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı ilçe sakinleri adına teşekkür ettiğini kaydetti. 


SARIÇAM ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK 


Başta Çukurova Üniversitesi olmak üzere kampüsü tamamlandıktan sonra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerinin Sarıçam'da ikamet etmesi durumunda ilçenin ekonomik yönden çok daha güçlü hale geleceğinin altını çizen Başkan Uludağ, "Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Sarıçam'da yapılıyor olması bizim için çok önemli. İnşaatı hızla ilerliyor. Yani 2 üniversitemiz de Sarıçam'da ve Sarıçam öğrenci kenti olacak. Sarıçam öğrenci kenti olduğu taktirde alışveriş merkezleri, öğrenci evleri ve özel sektör ilçemize gelmeye başlayacak. Tüm bunların sonucunda ise Sarıçam'da yaşam kalitesi artacak. Bu noktada Sarıçam Belediyesi olarak tüm samimiyetimizle ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi. 


KAPALI SEMT PAZARI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 


İlçede açık olan semt pazarlarını kapalı hale getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Uludağ, 2017 yılı sonuna kadar ilçedeki kapalı semt pazarlarını kapalı semt pazarları haline getirmeye planladıklarını açıkladı. Uludağ, "Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle her zaman Sarıçamlının duasını aldık ve almaya da devam ediyoruz. Sarıçam halkı 2 yıldan bu yana yapılan hizmetleri büyük bir merak ve büyük beğeni ile izliyor." diye konuştu. 


"İLÇE SAKİNLERİMİZE BİR TELEFON KADAR YAKINIZ" 


Belediye olarak 1 Ocak 2015 tarihinde kurmuş oldukları Turkuaz Masa'nın (Halkla ilişkiler) faaliyete başladığını ve 444 72 23 nolu iletişim hattı ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Başkan Uludağ, "Tukuaz İletişim hattına bugüne kadar 6 binin üzerinde çağrı kaydı yapıldı ve bu kayıtlardan büyük bir bölümü çözüme kavuşturuldu." dedi. 


SOSYAL MARKET PROJESİ 


"Sosyal Market" projesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Bilal Uludağ, hür türlü donanıma sahip bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek olan Sarıçam Sosyal Marketin ihtiyaç sahibi bin aileye hizmet verecek şekilde planlandığını söyledi. 


SİMER İLE 900 İŞSİZE İŞ BULDUK 


Belediye olarak kurmuş oldukları Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER) ile işsizlere iş bulmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Uludağ, "Bu merkezimiz bir yandan iş arayan vatandaşlarımıza mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlarken, diğer yandan da İŞKUR, Bilim Teknoloji Üniversitesi, Adana Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği doğrultusunda eğitimler almalarına ve daha kalifiye eleman olarak işletmelere kazandırmayı da aktif olarak destek de sağlamaktadır. Buraya yapılan müracaatlar sonucunda 900'ün üzerinde kişi iş imkânına kavuştu." dedi.. 




Bizim Adana




Haber Adana Çukurova Press Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Adana Sarıçam Başkan Yardımcısı Murat Ulaş, Genel Sekreter Eren Tümer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mine Kınalı ile beraber Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ı makamında ziyaret eden TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Korkularının Sarıçam  ilçesinde kontrolsuz ve kötü bir yapılaşma yönünde devam etmesi olduğunu söyleyerek çözümü konularında beraber hareket edebileceklerini söyledi.

 

"MESLEKİ DENETİM İLE HAKSIZLIĞI ÖNLEMEK İSTİYORUZ"

 

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Ocak ayında yapılan genel kurul ve seçimin ardından yönetime geldiklerini, bu anlamda yeni yönetim kurulu üyeleri olarak yerel yöneticilerle tanışmak ve kent yararına yapılacak işlerde ortak hareket etme arzularını bildirmek istediklerini belirtti. 


"SARIÇAM'A NİTELİKLİ BİNA YAPILMASINI İSTİYORUZ"


 Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam yeni gelişiyor, inşaat sektörü buralara kayıyor. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz ama En baştan kentsel dönüşüm yapılıyormuş gibi Sarıçam'a kaliteli binalar yapılmasını istiyoruz. Sosyal konut yapılmasını istemiyoruz.  TOKİ  genelde tek tip yapı yapıyor. Biz bunu istemedik. Adana'nın yaşam şartlarına uygun mimarisi güzel, balkonu olan nitelikli yapılar yapılmasını istiyoruz. TOKİ projelerini bu yönde hazırladı. Sonuçta iyi binalar ortaya çıkmaya başladı. Alt yapısından yol yapımına kadar biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Yeni bir Sarıçam oluşuyor. Artısında eksisinde payımız olacağını düşünüyoruz. Artısında daha çok payımız olsun istiyoruz. İleride bir milyon insanın yaşayabileceği şekilde planlamasını yaptık. Altyapı, yol ve yeşil alanları ona göre planlıyoruz. Eksikleri tamamlıyoruz. Yakın zamanda Sarıçam Adana'nın vitrini olacak. Büyükşehir ile senkronize çalışıyoruz. Şehrin yaşam kalitesini düşürmemek için birlikte çaba harcıyoruz. İlçemize Buruk ile Göztepe arasına yapılacak otogar için otoban'dan Kozan yoluna kadar seksen metre genişliğindeki yol çalışmamızı muhtemelen önümüzdeki yıl başlatacağız. Adana'nın önde gelen müteahhitleri ciddi yatırımlarını ilçemize yapmaya başladı. Bizler ilçemizde yasal sınırlar içerisinde yatırımı yapanlara tüm kolaylığı sağlıyoruz. Mimarlar Odasıyla her türlü işbirliğine varız. Çünkü kenti şekillendiren mimarlardır" diye konuştu. 



Adana Çukurova Press


Geri Dön