26 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'i yeniden inşa ettik!

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'i yeniden inşa ettik!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İlçedeki gelişmeleri ve hizmetleri anlattı. Başkan Çelikcan Yüreğir'i yeniden inşa ettiklerini söyledi.



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptıkları girişimler ile Yüreğir'e verilen imar yoğunluğuyla İlçede çok katlı konutlar, alışveriş merkezleri ve yeni iş merkezleri ile tanıştığını dile getirdi. Başkan Çelikcan,  ''Yatırımcıların önünü açtık, Yüreğir'e yatırımlar yapmaya başlamasını sağladık, Yüreğir önemli şirketler ve büyük markalar için cazibe merkezi haline getirdik. Yıllardır üvey evlat muamelesi gören Yüreğirli,  nehrin karşısına geçmek zorunda kalmadan artık kendi ihtiyaçlarını kendi ilçesinde karşılamaya başladı'' diye konuştu.


KAMU YATIRIMLARINA PARATONER OLDUK


Yüreğir'in gelişmesi için kamu kurum ve kuruluşlarla yakın temas ve işbirliği içinde olduklarını anlatan Başkan Çelikcan, '' Merkezi Hükümetin desteğini de arkamıza alarak kamu yatırımlarının da Yüreğir'e gelmesini sağladık.  1.55O yataklı Bölge Hastanesi, Adalet Sarayı, Bölge İstinaf Mahkemesi, Yeni Devlet Hastanesi, Yeni  Adana  Numune ve Araştırma Hastanesi Yüreğir'i adeta bir metropol haline getirdik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde Olimpik ölçülerde Kapalı Yüzme Havuzu ve 10 branşın yararlanacağı spor kompleksi ile dört mahalleye dört futbol sahası yapımını kararlaştırıldık'' dedi.


ADANA'DA İLK 'KENTSEL DÖNÜŞÜM YÜREĞİR'DE BAŞLADI!


Adana'da ilk yerinde gerçek kentsel dönüşüm Yüreğir'de başladığını aktaran Çelikcan, '' 324 konut yıkıldı yerine 786 konut ve 43 iş yeri yapılıyor. Kışla Mahallesinde binalar hızla yükseliyor. 10 Bloğun kaba inşaatı bitti. 7 blok inşaatı da kısa sürede bitirilecek. Bunun yanı sıra Kışla 1-2-3'üncü etap- Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.  Aralarından sadece Seyhan nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı oldu, bu gelişmişlik farkını ortadan kaldıracak yerinde gerçek kentsel dönüşüm projesini başlattık. Yüreğir'de başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' çalışmalarının ilçeye ayrı bir hareketlilik kazandırdık. Bundan önceki yıllarda kimse Yüreğir'e dönüp bakmazken başlattığımız çalışmalar neticesinde bütün yatırımcıların dikkati Yüreğir'in üzerine yöneldi. Birçok özel ve kamu yatırımı ilçemize geliyor. Bu yatırımlar ilçemizin gelişmesine olumlu katkı sağlıyor. Biz bütün yatırımcılara kanunlar ölçüsünde her türlü kolaylığı tanıyoruz. Yeter ki ilçemiz gelişsin, kalkınsın" ifadelerini kullandı.


YÜREĞİR KÜLTÜR MERKEZİ ADANA'NIN HİZMETİNDE!


Adana'da sosyal ve kültürel açıdan önemli bir eksikliği giderecek 1000 kişilik Yüreğir Kültür Merkezi Selçuklu-Osmanlı mimarisinden esinlenerek inşa edildiğini söyleyen Başkan Çelikcan, '' Çevre peyzajı, otoparkı, fuayesi ve mimarisiyle Adana'ya değer katan bir eser olan Yüreğir Kültür Merkezi 1000 kişilik konferans salonu ve 2 adet 200 kişilik çok amaçlı salondan oluşuyor. Yüreğir Kültür Merkezi'nin Adana'da sosyal ve kültürel açıdan önemli bir eksikliği giderecek. Kültür Merkezi'nde yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde Yüreğir sosyal ve kültürel etkinliklerle de anılacak'' dedi.


MİSİS'TE TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!


'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi ile uluslararası ilklere imza atan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 'Misis Antik Kenti' dünya kültürel mirasına kazandırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Misis'te kazıların iki yıldır devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan, Misis'in Kültür Park ve Arkeoloji Parklarıyla birlikte bir müze haline getirileceğinin altını çizdi.  24 Eylül 2012 tarihinden itibaren Adana Müzesi başkanlığında, İtalya Roma Ulusal Araştırma Konseyi Prof. Dr. Anna Lucia D'Agata,  Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda arkeolojik kazılara başlandı. Ölümsüzlük şehri misis projesi, Kasım ayı içerisinde Antalya'da düzenlenen Yapex fuarında "Tarihi Kentler Birliği" tarafından düzenlenen tarihi kentler birliği tarihi ve kültürel mirası koruma ve uygulamalarını özendirme yarışması kapsamında proje ödülü alarak ulusal düzeyde bir başarıya imza attı. Ayrıca İtalya Pisa Üniversitesi'nin daveti üzerine Aralık ayında İtalya'ya giden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesini İtalyanlara tanıttı. Yapılan verimli görüşmeler neticesinde Pisa Belediyesi ve Pisa Üniversitesi ile gelecekte yapılacak işbirliği için mutabakat sağlandı'' şeklinde konuştu.


'KÜLTÜR PARK' YÜREĞİR'İN YENİ VİZYONU!


6 yıla yaklaşan hizmet döneminde Yüreğir'de bulunan 60 adet parkı tamamen yenilediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ayrıca, Yüreğirliye büyük bir park armağan ettiklerini söyledi. Başkan Çelikcan, Yüreğir'in en büyük parkı 'Kültür Park' Köprülü Mahallesi'nde hizmete açıldığını sözlerine ekledi. 30.000 m2 alanda inşa edilen park içerisinde 3 adet kır kahvesi, anfi tiyatro, seyir terası, uluslararası standartlarda 2 adet tenis kortu, su oyunları, süs havuzları, pergolalar, engelli oyun gurupları, çocuk oyun gurupları, fitnes alanı, satranç alanı, tartan kaplama yürüyüş parkurunu barındırıyor. Yeni yapılan Kültür Parkta her türlü ince detaylarında düşünüldüğünü belirten Başkan Çelikcan, '' Engelli çocukların unutulmadı, 3 ayrı bölgeye engelli çocuk oyun takımları kuruldu. Ayrıca daha önce alanda bulunan evsafsız ağaçlar yerine bu projeyle 450 adet peyzajlık ağaç, 1.100 adet çalı ve yer örtücü nadide bitkilerden oluşan bir flora oluşturuldu. Kültür Parkla Yüreğir yeni bir vizyona kavuştu'' dedi.


ADANA'DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ!


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de Engelli Koordinasyon Merkezi'ni hayata geçirerek Adana halkının hizmetine sunduklarını anlattı. Çelikcan'' Yüreğir de ve Adana'da yaşayan engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata kazandırmak ve evden çıkmalarını sağlamak amacıyla Yavuzlar Mahallesi'nde Engelli Koordinasyon Merkezi hizmete açtık. Ayrıca özel dizayn edilen 2 araçta engelli vatandaşlarımızın bu merkeze taşınması için tahsis ettik. Koordinasyon Merkezi'nde engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra meslek kursları da düzenlenerek engelli vatandaşlarımızın da üretime katılmalarını hedefledik'' diye konuştu.


KÜLTÜR EVLERİ YILDA 30 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR!


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın en önemli projelerinden biri olan Kültür Evleri hem çocukların hem de yetişkinlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Şu anda faaliyette olan 11 adet Kültür Evinde 66 branşta verilen eğitimlerden her yıl ortalama 30 bin Adanalı faydalanıyor. Yeni açılan Kültür Evleri sayesinde çocuklar hem sokağın olumsuz koşullarından uzaklaşıp, eğitim ve öğretim görüyor, hem de meslek kurslarına katılarak meslek sahibi oluyorlar.


Her biri 1700 metrekare kapalı alana sahip olan Kültür Evleri bölgede önemli bir eksikliği giderdi. Özellikle son dönemde dershanelerin kapatılacak olmasıyla birlikte Kültür Evleri'nin önemi daha da arttı. Yüreğir Kültür Evleri'nde verilen özel ders takviye kurslarıyla öğrenciler yeni eğitim olanaklarına kavuştu. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik düzenlenen kurslarından geçen yıl binlerce öğrenci faydalandı.


Kültür Evleri'nde düzenlenen meslek kursları sayesinde ise birçok insanımız meslek sahibi oldu. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte ihtiyaç duyulan ara elemanlar için değişik alanlarda kurslar düzenlendi. Kültür Evleri 7 en 70 e bütün vatandaşlarımızın faydalandığı birer eğitim yuvası haline dönüştü.


Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'nin her kesime hitap ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak birçok önemli projenin Yüreğir de gerçekleştiğini söyledi. Başkan Çelikcan "Kültür Evlerimiz sayesinde birçok sosyal destek projeleri ilçemizde uygulandı, halende uygulanmaya devam ediyor" dedi.


Adana 5 Ocak


Geri Dön