19 / 04 / 2024

Adana Seyhan'da 9 katlı binanın imar tartışması!

Adana Seyhan'da 9 katlı binanın imar tartışması!

Adana'da ünlü işadamı Bülent Özülkü'nün yaptırdığı yeni bir binada İmar yönetmeliğine aykırılıklar olduğu ileri sürülüyor. Adana Seyhan Belediyesi, şehrin göbeğindeki 9 katlı binadaki imar yönetmeliğine aykırılığı görmüyor.



Adana'da ünlü işadamı Bülent Özülkü'nün yaptırdığı yeni bir binada İmar yönetmeliğine aykırılıklar olduğu ileri sürülüyor. Özülkü, inşaat için bu yeri, Eski  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan 16 milyon TL'ye satın almıştı, inşaatın arka bahçesi ile ön tarafında İmar yönetmeliğine aykırı şekilde 'çekme mesafelerine' uyulmadığı iddia ediliyor. Bu tür sağından-solundan genişletilen inşaatlar için 'hormonlu' bina tabiki kullanılıyor. 


Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bir dönem gözaltına da alındığı merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş mahallesi Mithat Saraçoğlu caddesindeki (Metro sinema sokağı) 4 katlı apartmanı, bir süre önce ünlü işadamı Bülent Özülkii'ye sattı. Özülkü, 1100 metrekare alanı olan apartmanı yıktırdı. Yerine altı iş yeri olan 9 katlı bina yaptırdı. Yeni binada komşu apartmanla arasında 3 metre olması gereken yol kenarındaki iki işyerinde bu İmar yönetmeliğine uyulmazken, arka bahçe kısmında da çekme mesafelerine bina yapılmış. İddialara göre, yaklaşık 2 metre dışarı taşırılan binada derinliğine 20 metreyle daire başı 40 metrekarelik yer kazanıldı. Metro Sinema sokağındaki daireler şehrin en pahalıları olarak görülüyor. Burada 3 artı 1 daire fiyatları asgari 500 bin liradan başlıyor. 


Seyhan Belediyesi'nin Özülkü'nün yeni yaptırdığı 'hormonlu' olduğu öne sürülen binada İmar Yönetmeliğine aykırı durumlan tespit edip etmediği, ettiiyse ne gibi işlem yapıldığı merak ediliyor. 

Özülkü, daha önce de Büyükşehir Belediyesi karşısına yaptırdığı "Adana'mn gökdeleni" diye bilinen Kemal Özülkü İşmerkezi'nde 'kaçak kat' iddialan ile gündeme gelmişti. Özülkü, daha sonra buradaki kaçak durumu çevresinden satın aldığı arsa ve binalarla aşmayı başarmıştı. 



Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön