26 / 04 / 2024

Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün inşaatında eylem!

Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün inşaatında eylem!

Adana’da depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılmasına karar verilen Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün hizmet verdiği binada çalışan memurlar, sendikaları ile basın açıklaması yapıp, tehlikeli binanın boşaltılmasını istedi.



Türk İmar Sen, Bayındır Memur Sen, Yapı Yol Sen Sendikaları tarafından  Adana  Tapu Kadastro İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in haberine göre, üç sendikanın ortak imzası bulunan açıklamada, 1998 Adana Depreminde büyük hasar gördükten sonra yüzde 67 hasarlı raporu verilip bir süre kullanılmayan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Yıkılması uygundur” raporu verilen  binanın daha sonraki yıllarda Tapu Müdürlüğü'ne tahsis edildiği ifade edildi.

Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü nün inşaatında eylem!

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bu binan her an çökme, yıkılma tehlikesi var. Küçük bir depremde de yerle bir olabilir. Binada çatlaklar oluşmaya başladı. Bunu yıllardır söylüyoruz ama kimse aldırmıyor ille binanın çalışanların ve vatandaşların üzerine mi çökmesi lazım.” 

Basın açıklaması yapan memurlar, Tapu ve Kadarstro Müdürlüğü'nün acil olarak Adana Tapu Müdürlüğünü yeni ve sağlam bir binaya taşımalarını talep ettiler.


Geri Dön