27 / 04 / 2024

Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının yarım kalmasına ve yapılacak yeni ihale meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının yarım kalmasına ve yapılacak yeni ihaleye ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Türkkan, "İhale kayıt numarası 2016/460533 olan 07.12.2016 tarihinde ihalesi yapılan ve l(bir) yıl içerisinde yapımının tamamlanması planlanan Danca İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatını üstlenen yüklenici iflas etmiştir." bilgisini verdi.

16.01.2018 tarihinde taahhütleri yerine getiremediği için yüklenici firma ile sözleşmesi feshedilen proje için yeniden ihaleye çıkılması planlanmış ancak projenin tamamlanması hakkında gerekli ihalenin yerine getirilmediğini sadece beton temelleri inşa edilmiş vaziyette atıl bırakıldığını ifade eden Türkkan kamu zararının ne kadar olduğunu sordu.

Türkkan'ın soruları

1- İhaleyi kazanan yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi sonucu oluşan kamu zararı ne kadardır? Firmaya bugüne kadar ne kadarlık bir ödeme yapılmıştır? İflas eden firma hakkında bir araştırma gerçekleştirilmiş midir?

2- Yarım kalan Danca İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı Yapımı ihalesine ne zaman çıkılacaktır?

3- Projenin yarım kalması sonrası bir kamu zararı oluştuğu aşikardır. Tekrar gerçekleştirilecek ihalede aynı proje ve şartnameler mi aranacaktır? Oluşan kamu zararı nasıl en aza indirilecektir?

4- İhaleye katılan firmaların kamu yatırımı gerçekleştirdikleri göz önüne alındığında yüklenicilerin projeyi tamamlama yeterliliklerinde aranan kriter nelerdir?

 


Geri Dön