19 / 04 / 2024

Adana yapı sektörü bir araya geldi!

Adana yapı sektörü bir araya geldi!

Adana bölgesi inşaat sektörünün temsilcileri FİLLİ BOYA – AYAMDER işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıda buluştular.



İnşaat sektörünün yoğun ilgi ve üst düzey katılım gösterdiği toplantıda,  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği üyeleri Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra yapılardaki yalıtımın önemine ilişkin açıklamalarda yapıldı. 

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün temsilcileri Adana’daki “Yalıtım Buluşması’nda” buluştular. Filli Boya ile Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyon inşaat sektörü temsilcilerinden yoğun ilgi gördü.

Adana’da faaliyet gösteren 200´e yakın müteahhitin katıldığı etkinlikte, yalıtımın yanı sıra sektörel öncelikler, küresel ve yerel ekonomik beklentiler de değerlendirildi. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana inşaat sektörünün kurucuları ve sektörü belirleyen AYAMDER üyelerini etkinlikte görmekten dolayı çok mutluyum. Bugün biliyoruz ki ısı yalıtımı, iklimlendirme için harcadığımız enerjinin azalmasına dolayısı ile maliyetlerin de düşmesine yardımcı oluyor. Türkiye’nin dört bir yanında ısı yalıtımı için çalışan Filli Boya’ya da bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Adana’daki binaların ısı yalıtımlı hale dönüşmesinde en büyük katkıyı Filli Boya AYAMDER ile birlikte gerçekleştirdi” dedi. 

Etkinlikte ısı yalıtımının sıcak iklimlerde de kullanılması gerekliliğine değinen Filli Boya Adana Bölge Müdürü Eser Pekel, Adana gibi sıcak iklim bölgesinde yaşayan tüketicilerin genellikle ısı yalıtımına ihtiyaç olmadığı gibi yanlış bir algıya sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:  “Oysa ısı yalıtımı, kışın evlerin sıcak olmasına yardımcı olurken, yazın ise binaları soğutma için kullanılan iklimlendirme sistemlerinin ihtiyaç duyduğu yüksek elektrik enerjisinin düşmesine yardımcı olur. Bütçe dostu olmasının yanı sıra ısı yalıtımı aynı zaman da çevre dostu olması sebebiyle de yeşil enerji kaynağı. AYAMDER ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik sayesinde yapı müteahhitlerine ısı yalıtımı konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz.”

Adana’daki çeşitli ilçelerden gelen yapı müteahhitlerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin de başta inşaat sektörü olmak üzere Türkiye ve dünya ekonomisine ve bunun bireysel yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Alkin, Adana ilinin ve bölgesinin Türkiye ekonomisi ve sosyal yapısı açısından büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı. Katılımcıların makro ekonomiye ilişkin sorularını da yanıtlayan Alkin, enerji verimliliği konusunda farkındalığın artmasının önemine de dikkat çekti.


Geri Dön