25 / 04 / 2024

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adana Belediye Başkanımız 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı" iddialarının doğru olmadığını sözlerine ekleyen AK Parti  Adana  İl Başkanı Mehmet Ay, "Kılıçdaroğlu çıkıp 'Kıymetli vatandaşlarım katılmış olduğum bir televizyon programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bin yataklı hastane yaptığını söyledim. Biz baktık böyle bir hastane yokmuş içinde yatak dahi yokmuş. Çok özür diliyorum' demelidir. Ülkeyi yönetmeye talip olan bir siyasi partinin genel başkanının 1000 kişilik sahra hastanesinin belediye tarafından yapılamayacağını bilmesi lazımdı" ifadelerini kullandı.

DEDİKLERİ YERDE YATAK YOK

Sabah'tan Ziya Ramoğlu'nun haberine göre; açıklamayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yapmış olsa şu hassas dönemde cevap bile vermeyecekleri sözlerine ekleyen Mehmet Ay, "Yalan beyanı Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu söyleyince doğan cevap hakkımız kullandık. Kılıçdaroğlu, 83 milyon vatandaşın gözlerinin içine bakarak yalan konuşmuştur. Hastane dedikleri yer fuar alanıdır. Kitap stantlarının yönünü çevirerek sözde sahra hastanesi yaptılar. Bir hastaneyi hastane yapan en temel malzeme olan yatak içerde yoktu. Sosyal medyada yayınladıkları fotoğrafta bulunan yatak dahi içeri de yoktu. Kuvvetle muhtemel o yatağı
bir yerden temin etmek suretiyle getirip oraya koydular" dedi.

"SİYASİ RANT PEŞİNDELER"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 'sosyal belediyecilik' yapmak yerine 'sosyal medya belediyeciliği' yaptığından bahseden AK Parti İl Başkanı Ay, "Şu dönemde seferberlik ilan ederek topluma hizmet etmek yerine 'Nasıl biz buradan kendimize siyasi bir rant devşiririz' felsefesiyle hareket etmişlerdir. Bunun da kanıtı içerisinde sadece kitap paravanlarının bulunduğu fuar alanını 'bin kişilik sahra hastanesi' diyerek lanse etmeleridir. 'Hastane yaptık' yalanına sarılan CHP lideri Kılıçdaroğlu bunu bilinçli mi yaptı yoksa yanıltıldı mı? Her iki durum da vahimdir. Genel başkanın maalesef önüne tutuşturulan her notu araştırmadan okuyup aktarmak gibi bir tutumu var. Bu ilk kez olmadı son olacağını da düşünüyorum" diye konuştu. 

ADANALI ÖZÜR BEKLİYOR

Mehmet Ay, AK Parti Adana İl Başkanı sıfatıyla değil de bir seçmen olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adanalılardan özür dilemesi gerektiğinden bahsetti. Başkan Ay, şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu çıkıp 'Kıymetli vatandaşlarım katılmış olduğum bir televizyon programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bin yataklı hastane yaptığını söyledim. Biz baktık böyle bir hastane yokmuş içinde yatak dahi yokmuş. Çok özür diliyorum' demelidir. Daha sonra kendisini bu yalana alet eden ve bu yalana sözcü kılan siyasilerden de hesap sormalıdır. Kılıçdaroğlu, yanıltıldığını söylemiyorsa o zaman bu yalanın ortaya çıkması ve yayılmasını sağlayan bizzat kendisidir."

VATANDAŞTAN TEPKİ

Fuar alanını hastane yaptıklarını anlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Adanalı vatandaşlardan da tepki gösterdi. Mehmet Aydoğan, "1000 yataklı sahra hastanesi var diyerek güzel Adamamızı rezil eden adamın adı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zeydan Karalar'dır" derken taksi şoförü Hacı Katı, "Sahra hastanesi yalanıyla Adanalılar kandırılmıştır. Zeydan Karalar sosyal medyadan kendisini eleştirdim diye beni engelledi. Bu hareketini hiç demokratik bulmuyor ve kendisini kınıyorum" diye konuştu. Ayhan Kara ise, "Fuar alanını sahra hastanesi diye tanıtan tüm zihniyeti Allah'a havale ediyorum" açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön