19 / 04 / 2024

Ahmet Zorlu: Zorlu Center 1 metrekare bile aştıysa tümünü bağışlarım!

Ahmet Zorlu: Zorlu Center 1 metrekare bile aştıysa tümünü bağışlarım!

2.5 milyar dolara mal olan Zorlu Center'da imar izninin üzerinde inşaat yapıldığı iddialarına yanıt veren Ahmet Zorlu, "1 metrekare bile aştığını ispatlasınlar hayır kuruluşuna bağışlarım"



Ekim ayında açılan Zorlu Center'ın metrekaresinin planları aştığı iddialarını yanıtlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Önce '100 bin metrekare aştı' dediler sonra 400 bin. 

1 metrekare bile aştığını ispatlasınlar Zorlu Center'ın tamamını hayır kuruluşuna bağışlarım" dedi. 

CNBC-e'nin yayınma konuk olan Zorlu, Zorlu Center'ın iskânının alındığını ve dükkânların da ruhsatlarının bulunduğunu kaydetti. 


Zorlu, "Biz Zorlu Center'a bir alışveriş merkezi demiyoruz. Biz oraya bir semt yaptık. Orada yeşil alan var. Orada halkın gireceği 7 bin metrekare yeşil alana çocuk parkı yapıyoruz" diye konuştu. Evini henüz Zorlu Center'a taşımadığını belirten Zorlu, "Taşıyacağız inşallah" ifadesini kullandı. 

Zorlu Grubu, 615 bin 885 metrekare inşaat alanı bulunan, 2.5 milyar dolara mal olan Zorlu Center'ı 2007'de 800 milyon dolara Özelleştirme İdaresi'nden aldığı Karayolları arazisine inşa etmişti. 


'BENCE FREN DEĞİL AYAR'

Ahmet Zorlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi kartı taksitleri ve tüketici kredilerine getirdiği sınırlandırmaları, "Tam bir fren değil bana göre bir ayar, ayarda da zarar yok. Çünkü balansta arabanın tekerleri sallanmaya başlayınca tehlikeye girer. Demek ki yetkililer bir tehlike gördü. 

Devamlı tüketimle gidilirse o da iyi değil ama tamamen bir fren de yok. Herkes harcama yapsın, hesaplı kitaplı yapsın" sözleriyle değerlendirdi. Sadece bir kredi kartı olduğunu belirten Zorlu, hiç taksit yapmadığını söyledi. Zorlu, ürettikleri cep telefonunu mayısta piyasaya süreceklerini de kaydetti. 


Dolarda 1.92 seviyesi şu anda mümkün değil

Kurun düzeyiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Zorlu, piyasaya "Dolarda 1.92 seviyesi şu anda mümkün değil" dedi. Zorlu, kurun 2 TL süreceklerini civarında kalması ve enflasyona göre yavaş yavaş çıkması gerektiğini kaydetti.


Akbank'tan Zorlu'ya özel bankacılık 

Akbank, Fransa merkezli Dragon Rouge'un tasarladığı Zorlu Center Şubesi'ni Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Genel Müdür Hakan Bimbaşgil'in ev sahipliğini yaptığı özel davet ile açtı. Binbaşgil, "Müşterilerimizi ilklerle buluşturacağımız şubemizi teknolojinin sağladığı en yeni olanakları kullanarak dizayn ettik. Şube içi organizasyon yapımızı ve insan kaynağımızı da Zorlu Center müşteri profiline uygun biçimde yeniden ele aldık" dedi. Müşterilerin girişte karşılanıp yönlendirildiğini belirten Binbaşgil, şubenin haftanın 7 günü saat 10.00-22.00 arası hizmet verdiğini söyledi. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön