24 / 04 / 2024

Adana'da kaldırım sıkıntısı ne zaman çözülecek?

Adana'da kaldırım sıkıntısı ne zaman çözülecek?

TEDAŞ ekiplerinin bozduğu kaldırımlar yeniden yapılmayınca Adanalılar çileden çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 aydır kendilerini oyaladığını söyleyenler, "Yeter artık yapın şu kaldırımı" dedi.



Adana'da ticaretin önemli noktalarından biri konumundaki Pazarlar Caddesi'ndeki altyapı çalışmaları sırasında bozulan kaldırımlar, vatandaşlarla bölge esnafının tepkisine neden oluyor. Ramazan ayının ilk haftasında TEDAŞ'ın elektrik kablolarını yeraltına alma çalışmaları nedeniyle bozulan kaldırımlar aradan geçen 2 aya rağmen düzeltilmedi. Adeta cambazlık yaparak kaldırımda yürüdüklerini söyleyen Adanalılar, "Büyükşehir'e başvurduk. Hemen geliyoruz dediler, aradan 2 ay geçti ne gelen oldu ne giden. Bıktık tozdan, topraktan. Yeter artık "dedi. 


"İLGİLENECEĞİZ"

Altyapı çalışmalarının 3-4 gün devam ettiğini, çalışmalar sırasında gördükleri Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, "Birkaç gün içinde bozulan kaldırımları yaparız" dediğini söyleyen esnaf Cumhur Çevik, "Alt yapı çalışması bitti ama kaldırımları yapmak için kimse gelmedi. Durumu Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi'ne (AYKOME) bildirdim. 'Şimdiye kadar yapılması gerekiyordu. Bir hafta içinde yapılacak' dediler. Ama kimse ilgilenmedi" diye konuştu. 


SORUN ÇÖZÜLMEDİ

'Bir hafta içinde yapılacak' diye konuşan AYKOME yetkililerinin verdikleri sözün tutulmadığını öne süren Cumhur Çevik şöyle konuştu: "AYKOME'yi aramaktan bir hâl oldum. Her defasında aynı şeyi söylediler. 'İlgileniyoruz, gelip yapacaklar'. Bu sözlerin hepsi boşta kaldı. Buraya alışveriş için gelenlerin halini görseniz içiniz acır. Yaşlı insanlar var, hamile bayanlar var, çocuklar var. Kucağında bebeği olan anneler var. Hepsi yere yuvarlanmadan yürümek için resmen cambazlık yapıyor." 


ESNAF ÇOK TEPKİLİ

Bozuk olan kaldırımlar yüzünden işlerinin iyi gitmediğini söyleyen esnaflardan Melih Koyunlu (30) şunları söyledi: "Kaldırımın ortasında bırakılan demir yüzünden 7-8 aracın lastiği kullanılamaz şekilde hasar gördü. 153'ü defalarca aradım. 'Ha bugün ha yarın düzelteceğiz' dediler ama sorunumuzu çözen olmadı. İki aydan beri tozdan bıktık. Büyükşehir bizi cezalandırıyor mu? Madem yapılmayacaktı neden söktünüz? Kaldırımlar yüzünden işyerimize müşteri gelmez oldu." 


Sabah Güney


Geri Dön