27 / 04 / 2024

Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014 paneli düzenlendi!

Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014 paneli düzenlendi!

Toplantı kapsamında ayrıca, Adana'nın önde gelen inşaat firma temsilcilerinin de katıldığı "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu bir panel ve ödül töreni düzenlendi...



Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş'in de katıldığı toplantıda, mortgage ve inşaat sektörünün önde gelen şirketleri bir araya geldi. Toplantı kapsamında ayrıca, Adana'nın önde gelen inşaat firma temsilcilerinin de katıldığı "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu bir panel ve ödül töreni düzenlendi. Törende, sektörün önde gelen firmalarından Halil Avcı Şirketler Grubu plaketle ödüllendirildi. 


Panelde konuşan ADASO Meclis Üyesi Orhan Murat Avcı, İnşaat sektörünün  Adana  için öneminden bahsetti. Tek başına bütün istihdamın yüzde 7,5'ini karşılayan inşaat sektörünün Adana ekonomisine katkılarını açıklayan Avcı, bu anlamda sektörün yaşadığı imar sıkıntıları ve müteahhitlerin bu nedenle yaşadığı problemleri anlattı. Avcı bu problemlerin çözümü için STK'larla işbirliği içerisinde R&HPEN olduklarını da belirtti. 


İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğuna dikkati çeken Avcı, Türkiye'nin ciddi bir ivme kazandığı son 10 senede ekonomik büyümenin neredeyse iki katının inşaat sektöründe olduğunu vurguladı. Türkiye, 2013 yılında 4.4 puan büyürken inşaat sektörünün 8 puanla ekonomide başı çektiğini ifade eden Avcı, "Bizim için daha önemlisi sektör büyürken 200 sektörü de beraberinde büyütmektir" dedi. 


Bu yıl seçimlerden umutlu olduğunu ifade eden Avcı, "Yeni belediye başkanı bu konuyu çözemezse arsa fiyatları daha da artacak, kat karşılığı olanlar İstanbul'u geçecek, müteahhit konut üretemeyecek ve bu durum her açıdan kötü olacak. Biz de Adana müteahhitleri olarak hepimiz çok çalışkanız. Sürekli yeni şeyler üretiyoruz" dedi. Kentsel dönüşümden de söz eden Orhan Avcı," İstanbul'da çok ciddi imar alanları açılıyor.


Onun dışında çok fazla yatırım var. Ayrıca kentsel dönüşümü çok hızlı ve çok iyi bir şekilde yapabiliyorlar. Fakat Adana'da daha bu yok. Belediyelerde de eksikler var. Adana çok ciddi bir deprem bölgesi. Bunun içinde kat malikleri de sıfır bir dairede oturmayı düşünmeleri lazım. O yüzden bize, müteahhitlere ve sivil toplum kuruluşlarına çok ciddi işler düşüyor. Adana İstanbul'dan sonra ikinci metropol olmak için her açıdan çok uygun sadece önünün açılması lazım bundan sonra bütün müteahhitlerin, herkesin el ele verip düzelmeye gitmesi gerek" diye konuştu. 


Panelin ardından düzenlenen ödül töreninde ADASO Meclis Üyesi ve Halil Avcı İnşaat Genel Müdürü Orhan Murat Avcı, AYAMDER Başkan Vekili Mustafa Vursavuş'un elinden teşekkür plaketini aldı. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön