29 / 03 / 2024

Adana’da şaşırtan ilan! Milli Emlak'tan satılık karakol!

Adana’da şaşırtan ilan! Milli Emlak'tan satılık karakol!

Milli Emlak Müdürlüğü, Adana'nın ilk polis karakollarından biri olan Hacı Bayram Karakolu'nu satışa çıkardı. Adana'nın en eski karakolu olan binanın ihalesi ise 26 Kasım'da düzenlenecek.



Adana'nın ilk polis karakollarından biri olan Hacı Bayram, Milli Emlak tarafından "satılık karakol" ilanıyla satışa sunuldu. 
Adana'nın ilk polis karakollarından biri olan Hacı Bayram, 26 Kasım'da satılacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Merkez Seyhan ilçesi, Kuruköprü Mahallesi'nde 2 binli yılların başına kadar karakol olarak kullanıldıktan sonra  Adana  Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü olarak kullanılan bina 3 yıl önce boşaltılmıştı. Milli Emlak tarafından ihale usulüyle satışa çıkartılan bina için 356 bin lira isteniyor.

1979'da teröristlerin gözaltına alınan arkadaşlarını kaçırmak için saldırı yaptığı 1 polisin şehit olduğu bir çok polisin de yaralandığı karakol binası internet üzerinden satılıyor. 127 metrekare alan üzerinde bulunan binanın askeriye binası olarak da hizmet verdiği biliniyor.

1980'li yıllarda gözaltına alındığında bir kaç gün bu karakolda kaldığını belirten Yusuf Aslan ise "Burası yıllarca karakol olarak kullanıldı. Daha sonra boşaltıldı. Bu bina Adana'nın en eski karakoludur" açıklamasında bulundu.


Geri Dön